Hlavní obsah

Nové televizory brání uživatele před komáry

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výrobci televizorů v dnešní době lákají na celou řadu vychytávek – vlastní operační systémy, 3D obraz, připojení k internetu a mnoho dalšího. Společnost LG však začala nabízet novou řadu přístrojů lákajících na technologii, kterou by od TV čekal málokdo. Nové televizory totiž dokážou uživatele bránit před komáry.

Foto: archív výrobce

Televizor z nové řady Mosquito Away

Článek

Nová řada televizorů se jmenuje Mosquito Away, bude se nabízet s úhlopříčkami od 32 do 43 palců. Tím nejzajímavějším parametrem je ale patrně ultrazvukový odpuzovač hmyzu, který je v přístroji integrován.

Nejde přitom o žádnou sci-fi novinku. Podobná zařízení na odpuzování hmyzu se již nějakou dobu prodávají také v České republice. Zatím ale nikoho nenapadlo, integrovat odpuzovač přímo do televizoru.

Foto: archív výrobce

Reklama propagující ultrazvukový odpuzovač hmyzu u nového televizoru.

Jak upozornil server Hexus, nápad je to ale brilantní. Zářivé obrazovky totiž velmi často přitahují do našich obydlí v noci tyto nežádoucí návštěvníky. Ultrazvukový odpuzovač je ideálním řešením, jak udržet diváky v bezpečí.

Televizory řady Mosquito Away jsou v současnosti určeny výhradně pro asijské trhy, kde jsou komáři považováni za velkou hrozbu. Platí to například o Indii, kde v druhém největším městě Dillí bylo loni nahlášeno přes 10 500 případů nákazy tropickou horečkou dengue. Tu šíří právě komáři.

Foto: archív výrobce

Televizor z nové řady Mosquito Away

Základní model s 32palcovou úhlopříčkou a HD rozlišením (1366 x 768 obrazových bodů) vyjde v Indii zájemce v přepočtu na 9500 Kč. Za vybavenější 43palcový model, který se pyšní již Full HD rozlišením (1920 x 1080 pixelů), pak zaplatí v přepočtu bezmála 17 000 korun.

Zda budou nové televizory v dohledné době dostupné také v Evropě, případně konkrétně v České republice, není zatím jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám