Hlavní obsah

Nové laptopy cílí na náročné uživatele, i když mají součástky jako herní stroje

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Hned několik nových notebooků bylo představeno tento týden v rámci grafické konference SIGGRAPH, která se již tradičně uskutečnila v americkém Los Angeles. Všechny představené novinky se chlubí certifikací Nvidia Studio – jde tedy o stroje určené primárně na práci.

Foto: archív výrobce

Nové laptopy byly představeny v rámci grafické konference SIGGRAPH.

Článek

Hned několik novinek přivezla do Los Angeles společnost Lenovo. Na akci byl k vidění model Legion Y740 Laptop Studio Edition, který může být vybaven 15 i 17palcovým displejem a v nejvyšší konfiguraci také grafickou kartou GeForce RTX 2080.

Další dvě novinky od Lenova lze považovat na plnohodnotné přenosné pracovní stanice. Modely ThinkPad P53 and P73 totiž staví na profesionální grafice Quadro RTX 5000, opět je k dispozici jak 15palcové, tak 17palcové provedení.

Vlastní želízko do ohně přihodila také společnost Dell, která prezentovala v rámci veletrhu modely Precision 7540 a Dell Precision 7740, u kterých se také počítá s nasazením grafiky Quadro RTX 5000. A v podstatě to samé platí také v případě modelů HP ZBook 15 a 17, které se budou s totožnou grafikou nabízet v 15 i 17palcovém provedení, jak již koneckonců napovídá samotný název.

Výkonnější než MacBook Pro

Všechny nové stroje mají sloužit pro velmi náročné uživatele, jako jsou například grafici, fotografové, střihači videí, youtubeři či webdesignéři. Tato generace laptopů, která se chlubí certifikací Nvidia Studio, jim má nabídnout podobný výkon jako stolní sestavy, využít jej nicméně budou moci i na cestách.

Sluší se připomenout, že grafické karty RTX akcelerují tvorbu obsahu od úprav videa po 3D rendering s výkonem až 7x větším než MacBook Pro. Díky tomu bude možné využít pokročilých pracovních postupů s využitím více aplikací a použít velké 3D modely, což by jinak v přenosném zařízení nebylo možné.

Kdy přesně se představené novinky objeví na pultech tuzemských obchodů, není zatím jasné. Jisté je nicméně to, že ceny novinek budou startovat na částce okolo 40 000 Kč, vyšplhat se budou nicméně moci až na více než 100 000 Kč.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám