Hlavní obsah

Nejrychlejší herní monitor bude překvapivě levný

Novinky, Ondřej Husák

Do prodeje se chystá monitor Asus ROG Swift 360, který je právem označován za nejrychlejší herní monitor. Na pultech obchodů by se měl objevit během pár týdnů. Podle serveru TFT Central navíc bude překvapivě levný, tedy alespoň na poměry progamingových modelů.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Swift 360

Článek

Asus ROG Swift 360 si odbyl premiéru již zkraje letošního roku na veletrhu CES v americkém Las Vegas. S jeho uvedením do prodeje však výrobce otálel. Podle serveru TFT Central však zamíří novinka na pulty obchodů velmi brzy, a to s atraktivní cenovkou.

Případní zájemci za nejrychlejší herní monitor zaplatí 699 dolarů, což odpovídá 15 630 Kč. Po připočítání daně a nákladů na dovoz by tak cenovka v Česku neměla překročit hranici 19 či 20 tisíc korun. Přitom ty nejlepší progamingové monitory se prodávají v tuzemsku klidně i za částky přesahující 30 000 korun.

Nejvýkonnější herní grafika přijde s levnější posilou

Hardware

Navzdory atraktivnější cenovce to nebude mít novinka od společnosti Asus na pultech obchodů vůbec jednoduché. Vlastní modely prakticky s totožnou rychlostí představil například také Acer, uvést se jej chystá v listopadu.

Právě číslovka v názvu ROG Swift 360 odkazuje na rekordní obnovovací frekvenci, která by měla přinést hráčům ostřejší obraz, a především v rychlých esportových titulech i cennou konkurenční výhodu.

Foto: archív výrobce

ROG Swift 360

Už na výstavišti v Las Vegas si mohli návštěvníci vyzkoušet prakticky hned vedle sebe tradiční Full HD panel s obnovovací frekvencí 60 Hz a následně novinku, která je v praxi až šestkrát rychlejší. A rozdíl to byl opravdu markantní. Rychlejší odezva v praxi vylepšuje hráčovo zaměřování, sledování cíle a celkové vnímání hry.

Samozřejmě rozdíl mezi 240Hz a 360Hz panelem již tak radikální nebude, ale profesionální hráči patrně budou vnímat i ty nejmenší nuance. Pro úplnost dodejme, že obrazovka nabízí úhlopříčku 24,5 palce a rozlišení Full HD, což je pro hraní on-line titulů ideální hodnota. Samozřejmostí je technologie G-Sync pro přesnou synchronizaci obrazu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám