Hlavní obsah

Nejmenší set-top box u televizoru ani není vidět

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada lidí v poslední době řeší plánovaný přechod na nový televizní standard DVB-T2. Pokud nemají televizor zvládající tento standard, nejčastěji volí koupi set-top boxu. Tím nejmenším je v současnosti Strong SRT82, který dokonce ani u televizoru neuvidíte.

Foto: archív výrobce

Strong SRT82

Článek

Strong SRT82 ve skutečnosti totiž není o moc větší než běžný USB flash disk, který používáme u počítačů a notebooků. Právě kompaktní rozměry jsou největším tahákem tohoto modelu.

V praxi jej totiž můžete nechat schovaný někde za televizorem, aby nebyl vůbec vidět a nepřekážel. Lámat hlavu si nemusíte ani s napájením, samotný set-top box se totiž připojí do HDMI portu a následně se může nabíjet prostřednictvím USB konektoru, pokud jím televizor disponuje.

Digitální vysílání se chystá do důchodu

Internet a PC
Foto: archív výrobce

Strong SRT82

Výrobce myslel i na to, aby bylo použití zařízení pro uživatele co možná nejpohodlnější. Palčivým problémem většiny set-top boxů je totiž nutnost používat dva ovladače – jeden na televizor, druhý na set-top box.

V případě modelu Strong SRT82 to ale neplatí. Ten má speciální opakovač signálu, díky kterému je možné ovládat jedním ovladačem obě zařízení.

Třešničkou na dortu je možnost připojit k set-top boxu externí disk či USB flashku, na kterou je možné následně nahrávat pořady. Samozřejmostí je Timeshift i EPG. Množství nabízených funkcí je tedy stejné jako u větších modelů.

Hlavní výhody DVB-T2

:: Lepší zabezpečení přenosu

:: Vyšší datový tok umožňující ekonomický přenos HDTV

:: Obraz krystalicky čistý bez výrazných chyb

:: Realističtější barvy a jejich přechody

:: Až 5x podrobnější vizuální informace

Snad jedinou vadou na jinak povedeném zařízení je fakt, že česká lokalizace není úplně povedená a obsahuje chyby. Cena modelu Strong SRT82 v tuzemských obchodech činí 799 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám