Hlavní obsah

Nejluxusnější chytré hodinky od Applu za 250 000 korun si koupily dva tisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré hodinky Apple Watch je možné koupit ve třech různých verzích, které se od sebe liší použitými materiály a pochopitelně také cenou. Nejluxusnější model zakoupily od dubna, kdy se prvotina amerického počítačového gigantu objevila na pultech obchodů, dva tisíce lidí. Uvedl to britský list Daily Mail.

Foto: archív výrobce

Nejluxusnější verze Apple Watch Edition

Článek

Dvoutisícová cifra nemusí působit kdovíjak dramaticky. Na druhou stranu s ohledem na prodejní cenu pohybující se v přepočtu okolo čtvrt miliónu korun jde o poměrně velký úspěch. Pro srovnání – cena základního modelu Sport startuje na zahraničních trzích na 349 dolarech (asi 8800 Kč).

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

Celkově se ale Apple z prodejů svých prvních hodinek radovat nemůže. Jak upozornil Daily Mail, prodeje v USA jsou nyní ve srovnání s dubnovým uvedením na trh o 90 % nižší. Kolik hodinek se doposud prodalo, však zatím zástupci amerického počítačového gigantu neprozradili.

Na konci června rozšířila společnost Apple nabídku chytrých hodinek Watch do dalších států. Kdy bude novinka oficiálně dostupná v České republice, však zatím stále není jasné.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Nositelná elektronika = miliónový byznys

Americký elektronický gigant svými prvními hodinkami vstoupil letos na trh s nositelnou elektronikou, kde hlavní slovo prozatím měla konkurenční společnost Samsung.

Co umí Apple Watch

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány jsou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Ovládat se přitom mohou pohodlně pomocí dotykového displeje, který podporuje stejná gesta jako iPhone nebo iPad. Chcete zvětšit fotku? Jednoduše stačí položit palec a ukazováček na dotykový panel a plynulým pohybem prstů od sebe snímek přiblížit.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám