Hlavní obsah

Nejlevnější akční kamery stojí pár stovek. Pokročilé modely klidně i 10 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní měsíce přejí celé řadě sportů a logicky také akčním kamerám, které dokážou prakticky jakoukoliv sportovní disciplínu zachytit. Ty nejlevnější modely se v tuzemských obchodech nabízejí za pár stovek, pokročilejší verze si ale prodejci cení klidně i na více než deset tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: Profimedia.cz

Akční kamery najdou uplatnění u celé řady sportů. (Ilustrační foto)

Článek

Akční kamery se prodávají už od 390 Kč. To je případ modelu Mini DV MD80, který je podle Zboží.cz aktuálně nejlevnější sportovní kamerou na tuzemském trhu.

Foto: archív výrobce

Mini DV MD80

Samozřejmě od takto levného stroje uživatelé nemohou očekávat to samé jako od o několik tisíc dražších modelů. Ty zpravidla nabídnou zvýšenou odolnost proti pádům a v některých případech také vodotěsnost.

To je patrně jeden z hlavních důvodů, proč jsou dražší kamery oblíbenější než ty úplně nejlevnější. „Nejžádanější modely se v závislosti na výbavě pohybují v cenovém rozpětí 1 000 až 4 000 Kč,“ uvedl na dotaz Novinek Tomáš Pilský, obchodní ředitel CZC.cz.

Jeho slova potvrzuje také marketingový ředitel Alzy Karel Kučera. „Nejžádanější jsou akční kamery GoPro Hero LCD od necelých 5 400 Kč až po smart kameru GoPro Hero4 Black Edition v hodnotě 11 490 Kč,“ konstatoval Kučera.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero LCD

GoPro je skutečně nejpopulárnější značka, neboť stála u samého zrodu odvětví akčních kamer. Zákazníci nicméně v posledních měsících preferují i jiné značky. „Letos je to jednoznačně NiceBoy a Lamax, s odstupem pak GoPro a SJCAM,“ uvedla pro Novinky mluvčí Mall.cz Michala Gregorová s tím, že letos prodeje akčních kamer zaznamenaly opět meziroční nárůst.

Popularitu zvyšují drony

Akčním kamerám nahrává i rostoucí popularita bezpilotních letounů. „Kamery umožňující pořizovat záběry v extrémních podmínkách jsou aktuálním hitem. Lidé chtějí mít krásná videa, nejlépe z pohledu první osoby, a to ideálně v kvalitě tzv. rybího oka. Souvisí to i se stále rostoucím zájmem o drony, které je možné s kamerou propojit, jako například Phantom 4,“ uvedl Milan Šmíd, manažer služby Zboží.cz.

Akční kamery nicméně nejsou doménou pouze letních měsíců. „Vysoké popularitě se těší také mezi příznivci zimních sportů,“ doplnil Pilský.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám