Hlavní obsah

Líbivý chromebook má konvertibilní konstrukci, nevadí mu ani pády

Novinky, huj

Operační systém Chrome OS od společnosti Google byl často výsadou levnějších strojů, které neoplývaly přílišným výkonem. Společnost Acer toto zažité klišé nyní mění s modelem Chromebook Enterprise Spin 713, ten navíc láká na konvertibilní konstrukci.

Foto: archív výrobce

Chromebook Spin 713

Článek

Operační systém Chrome OS nebývá u levnějších strojů volen náhodou. Jednak výrobci nemusejí platit za licenci, což zbytečně zvyšuje celkovou pořizovací cenu laptopu, jednak je ve srovnání s Windows systémem od Googlu značně jednodušší.

Díky tomu může svižně pracovat i na pomalejších a logicky také levnějších součástkách. Navíc notebooky s Chrome OS nabídnou zpravidla také nižší spotřebu – vydrží tedy déle pracovat na baterii – a velmi tichý provoz, protože si vystačí s pasivním chlazením.

Unikátní laptop s posuvnou klávesnicí dostal výkonnější součástky

Hardware

A právě kvůli těmto přednostem se Acer odhodlal přenést Chrome OS také na výkonnější stroje. Příkladem je právě Chromebook Enterprise Spin 713, v jeho útrobách se totiž nachází výkonné čipy Intel Core desáté generace, které bohatě stačí na práci i multimediální využití. Stroj může být osazen až 16 GB operační paměti a 256GB úložištěm typu PCIe NVMe SSD.

Novinka je navíc vybavena speciálními panty, díky kterým je možné otáčet displej až o 360°. V praxi je tedy možné zařízení používat ve čtyřech různých režimech, a to v první řadě jako notebook. Jediným pohybem jej pak snadno proměníte v tablet. Další dvě možnosti jsou stojánek nebo stan. Stojánek je ideální volbou pro prohlížení obrázků nebo sledování filmů, režim stan je vhodný například pro videochat.

Foto: archív výrobce

Chromebook Spin 713

Chromebook Spin 713 je vybaven 13,5" VertiView displejem s poměrem stran 3:2, jeho rozlišení je 2 256 x 1 504 pixelů. Dotykový displej i touchpad jsou navíc chráněny tvrdým sklem Corning Gorilla Glass, takže lépe odolají poškrábání.

Celá konstrukce je vyrobena z hliníku. Byla zesílena tak, aby splňovala americkou armádní normu MIL-STD 810G. Díky tomu by měl stroj přežít bez újmy i méně šetrné zacházení. Notebook dokáže podle výrobce přežít pády z výšek až 122 cm a vydrží až 60kg zátěž přítlačné síly.

Na bližší informace o ceně a dostupnosti si ale budeme muset ještě počkat.

Kvůli pandemii koronaviru se akce Aceru letos poprvé konala pouze on-line, většinou totiž tento tradiční výrobce počítačů představuje své novinky v USA. Navzdory tomu, že premiéra byla pouze virtuální, ukázala se celá řada zajímavých novinek. Acer ukázal například celou sérii nových odolných hybridů, notebooků a tabletů nazývaných Enduro. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Enduro N7

Foto: archív výrobce

Enduro T1

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Apple chce pokořit nejlepší notebooky

Na pulty obchodů míří nový špičkový počítač od společnosti Apple, který si odbyl premiéru minulý týden. MacBook Pro 13 se svým vzhledem takřka neliší od...

Výběr článků

Načítám