Hlavní obsah

Legendární herní myš od Microsoftu má svého nástupce

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft představila novou herní myš s názvem SideWinder X5. Ta jde ve stopách modelu SideWinder, která je určená hlavně pro všechny počítačové hráče. Model SideWinder byl mezi uživateli velmi oblíbený pro svou nevšední ergonomii a velice příznivou cenu.

Článek

Optický senzor novinky snímá povrch rychlostí až 7 080 snímků/s, což umožňuje pohybovat myší rychlostí až 114 cm/s se zrychlením až 20 G při plynulém pohybu kurzoru. Přeloženo do lidštiny, myška zaujme svou rychlostí a přesností především počítačové hráče a profesionální grafiky, kde je kladen důraz na vysokou přesnost a citlivost.

Hladkému pohybu po podložce napomáhají i speciální teflonové kluzné plošky, které dodávájí pohybu přesnost a jemnost a je možné je kdykoliv vyměnit za jiné (součástí balení jsou tři různé typy).

Laserový senzor myšky dokáže pracovat s rozlišením až 2 000 dpi, u kterého lze jednoduše přepínat citlivost v šesti krocích krocích už od 200 dpi. Z celkového počtu devíti tlačítek je pět plně programovatelných a můžete jim tedy přiřadit libovolné funkce, klidně i spouštění jednotlivých programů.

Největším "problémem" myšky je její ergonomie. Zatímco jedni si ji na první pohled zamilují, ostatní ji nebudou chtít vzít už nikdy do ruky. Ostré hrany přední části myšky nebudou bohužel vyhovovat každému. Microsoft SideWinder X5 koupíte za cenu okolo 1 050 korun, což je cena přibližně o 500 korun nižší, než za kterou se kdysi začínal prodávat její herní předchůdce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám