Hlavní obsah

Kapesní konzole od Nintenda půjde po krku mobilům. Lákat bude atraktivní cenou

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští měsíc se začne oficiálně prodávat očekáváná konzole Switch Lite od Nintenda, která je určena především pro hraní na cestách. Půjde o zajímavou konkurenci především pro chytré telefony, které ve stejné cenové třídě takový výkon nenabídnou. Právě cena má být jedním z hlavních lákadel novinky.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Popularita hraní na chytrých telefonech rok od roku roste. Je to dáno mimo jiné i tím, že relativně výkonné smartphony se dají pořídit už okolo deseti tisíc korun. Jejich výkon pak stačí na drtivou většinu moderních her.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Právě proti tomuto trendu se chystá zakročit společnost Nintendo se svou konzolí Switch Lite, která bude konkurovat na cestách právě mobilnímu hraní. K úspěchu má chystané novince dopomoci i poměrně agresivní cena.

Za sumu 5990 Kč je sice možné koupit bez problémů také chytrý telefon, ale ne tak výkonný jako v případě konzole.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Zvládne prakticky všechny moderní tituly

Na modelu Switch Lite bez problémů poběží prakticky všechny tituly, které fungovaly také na původním hybridním herním systému Switch. Ten přitom v současnosti představuje vrchol nabídky od Nintenda a v obchodech se stále prodává – i po několika letech od uvedení na trh – za zhruba osm tisíc korun.

Připomeňme, že původní Switch je hybridní konzole, která slouží ke hraní doma i na cestách. Toto zařízení je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí.

Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Primárně pro hraní na cestách

Novinka zvaná Switch Lite takové ambice nemá, primárně je určena na hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů.

Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

Prodej konzole Switch Lite je naplánován na 20. září, byť někteří prodejci již nyní nabízejí za zmiňovaných 5990 Kč novinku v rámci předobjednávky. V té je možné získat také speciální edici s pokémony zvanou Zacian & Zamazenta, ta však vyjde již na 7990 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám