Hlavní obsah

Konzole Switch Lite bude lákat na pokémony, ale za nemalý příplatek

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nintendo Switch Lite se začne prodávat až ve druhé polovině září, přesto tuto kapesní konzoli někteří prodejci již zařadili do své nabídky v rámci předobjednávky. A prozradili také to, že se novinka bude nabízet i v exkluzivní verzi.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Vylepšená varianta se má jmenovat Zacian & Zamazenta a v podstatě má jít pouze o designovou předělávku základního provedení. Ta se od standardní verze bude lišit vyobrazenými pokémony na zadní straně a také barevnými joysticky – levé budou modré, pravé pak růžovočervené.

Případní zájemci však za variantu Zacian & Zamazenta zaplatí podle nákupního rádce Zboží.cz 7990 Kč, což je přece jen citelně více než v případě základního provedení. To se bude nabízet v barevných variantách Gray, Yellow a Turquoise za 5990 Kč.

V obou případech však prodejci zatím nabízejí novinku výhradně v rámci předobjednávky. Oficiální start prodeje totiž Nintendo naplánovalo až na 20. září.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta

Switch Lite je odlehčenou verzí hybridní televizní platformy Switch – ta byla určena pro hraní doma i na cestách. Provedení Lite však takové ambice nemá, primárně je určeno na hraní na cesty.

Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů. Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám