Hlavní obsah

Jeden z největších technologických gigantů změnil logo

Novinky, bri

Teprve počtvrté v historii se společnost Intel rozhodla změnit své logo. Tento technologický gigant – a zároveň největší výrobce procesorů pro stolní počítače a notebooky na světě – tak chce podle vlastního vyjádření „lépe reflektovat nastupující éru společnosti“.

Foto: archív výrobce

Nové logo Intelu

Článek

„Jsme jiná společnost, než jsme byli před pěti lety. Sledujeme nové segmenty trhu a pružně na ně reagujeme. Umělá inteligence a 5G sítě představují budoucnost. Naše portfolio je tak stále rozmanitější, nabízíme ucelený ekosystém pro všechny naše zákazníky,“ prohlásila šéfka marketingu společnosti Intel Karen Walkerová.

Tím dala jasně najevo, proč se čipový gigant rozhodl změnit logo právě nyní. Mimochodem své první logo americký podnik používal od roku 1968 až do roku 1991. Další logo mu vydrželo až do roku 2006. Od té doby až do letoška pak bylo logo zabaleno do načrtnutého oválu. V obou případech přitom bylo modré.

Nejvýkonnější herní procesor se dovede sám přetaktovat, aby byl ještě rychlejší

Hardware

Historie loga Intel

Nové logo o oválový obal přišlo, má všechna písmena srovnaná v jedné řadě a v oficiální prezentaci je černé. Modrá je pouze tečka nad písmenkem „i“. Jedním dechem se ale sluší dodat, že barevnost loga se bude měnit podle toho, kde se bude zrovna nacházet.

Postupně se totiž s novým logem budeme setkávat nejen na procesorech, ale prakticky v každém segmentu, ve kterém Intel působí. Řeč je o základních deskách, konkrétně tedy o čipových sadách, klasických počítačích i noteboocích, SSD jednotkách a v dohledné době také u grafických karet.

Jak je vidět i na úvodní fotografii v článku, logo tohoto technologického gigantu může být na modrém podkladu celé bílé.

Foto: archív výrobce

Nové logo Intelu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám