Hlavní obsah

IFA 2015: Nové hodinky od Samsungu bude možné připojit i ke konkurenčním mobilům

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics zpřístupní technologii svých nových chytrých hodinek konkurentům, kteří používají mobilní platformu Android. Samsung doufá, že se mu tak podaří zvýšit si podíl na trhu, kterému nyní dominuje americký Apple. Nové hodinky Gear S2 se mají na trhu objevit v říjnu.

Foto: archív výrobce

Samsung Gear S2

Článek

Chytré hodinky Gear S2 představili zástupci společnosti Samsung v německém Berlíně, kde právě probíhá největší evropský počítačový veletrh. [celá zpráva]

Kompatibilita hodinek s chytrými telefony konkurence by mohla pomoci Samsungu při prodeji. Podíl Samsungu na trhu prudce klesl, když byl na trh uveden konkurenční přístroj Apple Watch.

Foto: archív výrobce

Samsung Gear S2

Celosvětové dodávky chytrých hodinek na trh vzrostly ve druhém čtvrtletí na pět miliónů z jednoho miliónu ve stejném období loni, uvedla výzkumná společnost Strategy Analytics. Apple měl na trhu podíl 75 procent, druhý Samsung osm procent.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám