Hlavní obsah

Chytré hodinky od Samsungu umí měřit EKG. Stejně jako Apple Watch

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung v pondělí představila novou generaci svých chytrých hodinek Galaxy Watch Active2. Ta sice na první pohled vypadá skoro stejně jako předchůdce, ale umí toho daleko více – například měřit EKG, což je zároveň jedna z vychytávek konkurenčních hodinek Apple Watch.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Článek

Novinka od jihokorejského elektronického gigantu bude dostupná v různých provedeních. V černé, stříbrné a růžovo-zlaté barvě bude možné zakoupit variantu s hliníkovou konstrukcí, a to s 40 a 44mm ciferníkem a fluoroelastomerovým (FKM) páskem.

V černé, stříbrné a zlaté barvě pak bude možné zakoupit luxusnější variantu s 44mm ciferníkem a tělem z nerezové oceli. Toto provedení se navíc chlubí i podporou LTE připojení, díky kterému bude zajištěn přístup k internetu i bez nutnosti připojeného mobilu.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Funkcí má novinka přehršel. Například dovede poznat, kdy úroveň stresu u uživatele přesáhla zdravou hranici, načež se zobrazí doporučení, jak se uklidnit. Samozřejmostí je možnost monitorování kvality spánku, stejně jako sledování nejrůznějších sportovních aktivit. Hodinky je možné využít k poslechu hudby či vyřizování zpráv a hovorů.

Co se týká například cvičení, tyto chytré hodinky mohou při manuálním nastavení sledovat více než 39 druhů cvičení, přičemž sedm z nich lze aktivovat automaticky – včetně běhání, chůze, jízdy na kole, plavání, veslovacího trenažéru, eliptického trenažéru a dynamického tréninku.

Zdravotní funkce

Již zmiňované konkurenční hodinky Apple Watch Series 4 si odbyly premiéru už loni na podzim. Jedním z velkých lákadel je u nich zabudovaný elektrokardiograf, hodinky dovedou tedy měřit díky citlivým elektrodám EKG. A to za pouhých 30 sekund.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active2

Stejnou vychytávkou se chlubí také Galaxy Watch Active2. Tato funkce nicméně nebude dostupná hned při uvedení na trh, ale později – formou aktualizace softwaru. Sluší se připomenout, že úplně stejně to bylo také u Applu. Měření EKG mohli uživatelé používat až několik měsíců od premiéry.

Velmi atraktivně nastavil Samsung také cenovku. Ta nejlevnější verze Apple Watch Series 4 je v současnosti k mání od 11 290 Kč. Jde přitom o 40mm verzi, varianta s 44mm ciferníkem startuje na částce 12 090 Kč.

Proti tomu cena modelu Galaxy Watch Active, který se objeví na pultech obchodů 13. září, činí 7 499 Kč (40 mm), respektive 7 999 Kč (44 mm). Dražší bude pochopitelně verze s pouzdrem z nerezové oceli – ta bude stát 11 999 Kč a se zahájením prodeje se počítá v říjnu.

Apple Watch Series 4Video: archiv výrobce

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám