Hlavní obsah

Chytré hodinky budou umět rozeznávat lidské emoce

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Amazon se chystá naučit elektroniku rozeznávat lidské emoce. Tvrdí to alespoň agentura Bloomberg, podle které má jít o jednu z nejzajímavějších vychytávek u připravovaných chytrých hodinek.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Logo společnosti Amazon

Článek

Zástupci společnosti Amazon zatím žádné detaily o chystané novince neprozradili. Dokonce nepotvrdili ani to, zda na takovém zařízení skutečně pracují. Agentuře Bloomberg to nicméně potvrdil zdroj přímo z výroby.

Výrobu nového zařízení dostala na starosti divize zvaná Lab126. Ta zároveň vyvíjí domácího robota, jenž bude v sobě obsahovat virtuální asistentku Alexu, což je přímá konkurence pro Siri od Applu. A už dříve se objevily informace o tom, že tato divize vyrábí konkurenci pro bezdrátová sluchátka AirPods.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple AirPodsVideo: Apple

Hlavním trumfem chystaných chytrých hodinek ve srovnání s konkurencí má být právě schopnost číst lidské emoce. To má připravovaná novinka umět díky schopnosti sestavit speciální analýzu prostřednictvím lidského hlasu a srdečního tepu.

Výzvou pro vývojáře nicméně bude nastavit celý systém tak, aby jednotlivá měření byla skutečně přesná.

Elektronika se přizpůsobí lidským pocitům

Díky rozeznávání lidských emocí by chystané hodinky mohly posunout systém chytré domácnosti na vyšší úroveň. Jednotlivé prvky chytré domácnosti by například mohly upravit teplotu nebo osvětlení podle toho, jak se uživatel aktuálně cítí.

Na bližší informace o chystaném zařízení si však budeme muset ještě počkat. Teoreticky bychom se detaily mohli dozvědět v průběhu září, kdy Amazon pravidelně odhaluje novinky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám