Hlavní obsah

CES 2018: Lenovo láká na šikovný hybrid s rekordní výdrží

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celou várku nových počítačů přivezla na výstaviště do Las Vegas, kde právě probíhá největší počítačový veletrh na světě CES, společnost Lenovo. Největší pozornost ale budil hybridní stroj Miix 630. Ten totiž nabízí řadu šikovných funkcí, a navíc ještě i rekordní výdrž baterie.

Lenovo Miix 630 Video: archív výrobce

 
Článek

Miix 630 staví na podobných součástkách jako chytré telefony. Přestože ho pohání operační systém Windows 10S, staví na mobilním čipsetu Snapdragon 835. Tím jsou už od loňského roku vybaveny ty nejvýkonnější tablety a chytré telefony na světě.

Nedílnou součástí zařízení je odpojitelná klávesnice a speciální stylus, se kterým je možné psát na displej podobně jako propiskou na kus papíru. Když klávesnici nepotřebujete, jednoduše ji necháte doma a budete používat pouze tabletovou část.

Foto: archív výrobce

Miix 630

Dotyková obrazovka má úhlopříčku 12,3 palce a rozlišení Full HD. Na cestách tedy tento stroj rozhodně nebude přítěží, naopak se pyšní kompaktními rozměry 293 x 210 x 15,6 mm a hmotností 1,33 kg.

Na cestách přijde jistě vhod také zabudovaný 4G LTE modem, který je možné využít pro připojení k internetu. Samozřejmě nechybí ani bezdrátový adaptér wi-fi. Patrně největším tahákem je ale výdrž baterie, na jedno nabití by se měl stroj obejít bez nabíječky po dobu až 20 hodin.

Vyzdvihnout si zaslouží také operační systém Windows 10S, neboť většina konkurenčních modelů staví na Androidu. Platforma od Microsoftu je vybavena virtuální asistentkou Cortanou, ke které máte přístup pomocí vašeho hlasu. Biometrické rozpoznávání obličeje s Windows Hello vám navíc zajistí bezpečnější a pohodlnější přihlášení.

Na pultech obchodů by se měl Miix 630 objevit ještě před letními prázdninami. Cena pro tuzemský trh ještě nebyla oficiálně stanovena, s ohledem na nabízenou výbavu se ale patrně přehoupne přes pomyslnou hranici 20 000 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám