Hlavní obsah

CES 2017: Špičkový televizor od LG je neskutečně tenký

Novinky, chm

Doby, kdy televizory zabíraly v domácnostech kvůli své velké tloušťce nemalé prostory, jsou tytam. Na veletrhu CES ukázala společnost LG svou novou vlajkovou loď Signature W7, která je neskutečně tenká. V pasu má pouze 2,57 mm.

Foto: Rick Wilking, Reuters

LG Signature W7

Článek

Při pohledu na bok nového televizoru Signature W7 od společnosti LG se popravdě tají dech. Nutí vás přemýšlet nad tím, kam se vlastně vešly jednotlivé součástky.

Televizor je totiž v praxi tenčí dokonce i než většina nástěnných obrazů. Právě s tím, že televizor bude zavěšený na zdi, výrobce počítá. Proto jej vybavil i unikátním systémem uchycení.

Foto: Steve Marcus, Reuters

LG Signature W7

Aby nějaká kovová konstrukce z trubek, které se mimochodem dnes běžně používají k zavěšení na zeď, zbytečně neznevažovala vytříbený design, je možné TV připevnit na stěnu pomocí magnetického systému.

Bez reproduktoru nic neumí

Při důkladném ohledání je poté jasné, jak se výrobci podařilo tak tenkého profilu dosáhnout. Televizor je totiž v podstatě jenom obyčejný displej, který sám o sobě nic neumí – podobně jako například klasický monitor u počítače.

Veškerá elektronika se totiž ukrývá v soundbaru, tedy v reproduktoru, který je umístěn pod TV. Spojení pak zajišťuje pouhý jeden plochý kabel, který se stará o přenos televizního signálu i napájení.

Cenu výrobce zatím neprozradil. „Jako vlajková loď bude ale jistě patřit k dražším modelům,“ nezakrýval Tim Alessi, ředitel vývoje nových produktů ve společnosti LG.

Televizor Signature W7 se bude nabízet s úhlopříčkou 65 a 77 palců, tedy 164 a 197 cm. Na pultech obchodů by se měl objevit už v průběhu nadcházejícího měsíce.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám