Hlavní obsah

Apple pohřbívá DVD mechaniky u notebooků. Stejně jako konkurence

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se v posledních letech neustále snaží přinášet na pulty obchodů tenčí a tenčí notebooky. Řada z nich proto přestala do přenosných počítačů montovat DVD mechaniky. To je případ společnost Apple, která se chystá prodej laptopů s optickou mechanikou zcela ukončit.

Foto: Apple

MacBook Pro s 13palcovým displejem

Článek

V podstatě jediným přenosným počítačem s logem nakousnutého jablka, který je vybaven optickou mechanikou, je aktuálně 13palcový MacBook Pro. Jak upozornil server Apple Insider, tento model je na pultech obchodů již dlouhé čtyři roky.

To je údajně jeden z hlavních důvodů, proč americký počítačový gigant hodlá jeho nabídku ukončit. V nabídce společnosti Apple je zatím stroj stále, údajně se ale už pouze doprodávají skladové zásoby.

Foto: archív výrobce

Aktuálně nabízený MacBook Pro

Po ukončení prodeje už nebude žádný laptop obsahovat DVD mechaniku. Novější provedení – MacBook Pro s Retina displejem – ji totiž neobsahuje. Ten proti předchůdci láká na vyšší výkon a extrémně jemný displej.

A nic nenasvědčuje tomu, že by měly být optickou mechanikou vybavené nové notebooky od Applu, které by si měly odbýt premiéru už letos na podzim. [celá zpráva]

Dostane MacBook Pro druhý displej?

Podle dřívějších informací má být největším vylepšením nového MacBooku Pro integrace druhého displeje, který bude výrazně menší než hlavní monitor.

V podstatě by mělo jít o malý dotykový OLED panel, který bude umístěn nad klávesnicí. Pomocí něj by se měly ovládat některé funkce notebooku a zároveň by se na něm měly zobrazovat nejrůznější notifikace a důležitá upozornění.

Druhým displejem by měly být podle serveru 9to5mac.com vybaveny 13 i 15palcové verze MacBooku Pro.

Před časem si navíc americký počítačový gigant nechal patentovat úplně nový notebook, který má druhý displej místo klávesnice. Podle současného návrhu by mělo jít v podstatě o obdobu dotykových displejů, které však nebudou zobrazovat žádné informace. Místo toho budou na největší ploše zobrazeny pouze jednotlivé virtuální klávesy. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Patent společnosti Apple na notebook s dotykovou plochou místo klávesnice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám