Hlavní obsah

2 GB nových počítačových pamětí vyjdou na 27 200 Kč

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože mnozí majitelé osobních počítačů ještě stále "jedou" na DDR/DDR2 modulech, další generace počítačových pamětí rychle přichází. Na dveře už hlasitě buší standard DDR3 - sada pamětí s kapacitou 2 GB přijme pozvání do útrob počítače za 1180 dolarů (přibližně 27 200 korun).

Článek

Právě za tuhle částku nabízí 2 GB kit standardu DDR3 japonský výrobce paměťových čipů Buffalo Technology. Otázkou zůstává, kdo si tyto paměti koupí - na trhu totiž stále není patřičná základní deska, která by s novinkou uměla pracovat.

První čipset, který bude DDR3 podporovat, by měl na trh zavítat ve druhém nebo spíše třetím čtvrtletí. Jeho výrobce Intel však podle analytiků nemůže očekávat příliš dobré prodejní výsledky této DDR3 platformy. Na trhu budou v této době ještě stále dostupné DDR2 paměťové moduly za desetinovou cenu pokročilejších RAM a nadšence, kteří do novinky investují, bude možné spočítat na prstech jedné ruky.  

Parametry DDR3

Moduly PC3-8500 začne Buffalo prodávat s kmitočtem 1066 MHz. Čipy budou pracovat s napětím 1,5 V. DDR3 mají nad současnými DDR2 moduly vynikat vyšším výkonem a současně sníženou spotřebou elektrické energie. Jejich kmitočty by se postupně měly dostat na 1600 MHz.

První čipy standardu DDR3, které Buffalo prodá, budou nabídnuty jako 512 MB moduly za 315 dolarů, nebo jako kit sestávající se ze dvou 512 MB jednotek (627 dolarů). Paměť s kapacitou 1 GB bude stát 595 dolarů, 2 GB kit pak 1180 dolarů.

Ceny jsou stanoveny pouze pro japonský trh. Kdy se DDR3 paměti od Buffala objeví v Evropě, USA a dalších regionech, není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám