Hlavní obsah

Facebook se zbláznil, uživatelům ukazuje náhodné vzkazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středečního rána si uživatelé Facebooku stěžují, že se jim na webu i v mobilní aplikaci zobrazují náhodné vzkazy lidí, které jsou přitom adresovány úplně někomu jinému – zpravidla celebritám. Zatímco jedni se obávají, že byl jejich účet napaden hackery, další glosují, že se Facebook zbláznil.

Nestandardní chování Facebooku.Video: Novinky

 
Článek

Lidé si na problémy stěžují například prostřednictvím serveru Downdetector, který jinak slouží k monitorování výpadku webových služeb. V tomto případě se ale o výpadek nejedná, jde pouze o nestandardní chování služby, které se navíc týká pouze určitých uživatelů.

„Mně se neustále ukazují příspěvky, které někdo dává na stránky lidí, které buď sleduji, nebo se mi líbí daná stránka. Změnila jsem si heslo, tak snad se mi někdo nenaboural do účtu,“ uvedla Nikola K.

Někdo se překlikl? Za obří výpadek Facebooku mohla špatná konfigurace serveru

Internet a PC

Globální problémy

Obavy z útoku počítačových pirátů mají i lidé v zahraničí, problém je totiž globálního charakteru. „Také jsem si myslel, že jsem byl napaden hackery,“ prohlásil Jinen A. poté, co další uživatel informoval o stejných problémech.

Všichni uživatelé, kterých se tento problém týká, jej popisují shodně. Místo standardního obsahu, který se jim běžně zobrazuje, jim na Facebooku vyskakují náhodné vzkazy celebritám, firmám nebo příspěvky do skupin. A to i z těch, v nichž nejsou přihlášeni.

Problém už začali řešit také uživatelé Twitteru, kteří zároveň na sociální síti sdílejí snímky toho, jak se jim Facebook zobrazuje. Že se Facebook zbláznil a zobrazuje, co nemá, se můžete přesvědčit také na videu v úvodu článku.

Jeden z uživatelů Twitteru ukazuje, jak vypadá jeho Facebook.

Facebook mlčí

Facebook se zatím k problémům nevyjádřil, v tuto chvíli není jasné ani to, co přesně nestandardní chování způsobilo a kdy by mohla být zjednána náprava.

„Kontaktovat jejich podporu je zbytečné, protože dostanete pouze automatické odpovědi. Problém jsem nahlásil a nedostal jsem žádnou užitečnou odpověď,“ podělil se o svou zkušenost uživatel vystupující pod jménem Dan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám