Hlavní obsah

Facebook odstranil stránky podporující Trumpa. Máte dvojí metr, protestují zakladatelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Sociální síť Facebook odstranila stránky pravicové skupiny Patriot Prayer a jejího zakladatele Joeye Gibsona. Facebook tak učinil v rámci svých nových zásad o odstraňování stránek představujících riziko pro bezpečnost. Řekl to agentuře Reuters mluvčí Facebooku Andy Stone. Skupina Patriot Prayer podporovala amerického prezidenta Donalda Trumpa, největší sociální síť obvinila, že má dvojí metr.

Foto: Noah Berger, ČTK/AP

Patriot Prayer zorganizoval desítky shromáždění na podporu zbraní a Trumpa a jejich účastníci se opakovaně střetli s levicovými skupinami v Portlandu v Oregonu, kde byl minulý týden zabit jeden z příznivců skupiny.

Článek

Patriot Prayer zorganizoval desítky shromáždění na podporu zbraní a Trumpa a jejich účastníci se opakovaně střetli s levicovými skupinami v Portlandu v Oregonu, kde byl minulý týden zabit jeden z příznivců skupiny.

Facebook minulý měsíc aktualizoval své zásady. Nyní tak může zakázat skupiny, které představují významné riziko pro veřejnou bezpečnost. Mezi nebezpečné organizaci nyní paří skupiny, které oslavují násilné činy nebo naznačují, že by mohly použít zbraně, a to i v případě, že samy násilí neorganizují.

Facebook zablokoval další ruskou operaci. S pomocí FBI

Internet a PC
Foto: Mathieu Lewis-rolland, Reuters

Joey Gibson (na snímku s telefonem)

Facebook minulý týden odstranil obsah související se skupinou, která se nazývá Kenosha Guard. Ta zveřejnila výzvu k ozbrojení ve městě Kenosha ve Wisconsinu. Facebook tak učinil den poté, co při protestech ve městě byli zastřeleni dva lidé.

Na počátku minulého týdne měly stránky Patriot Prayer téměř 45 000 stoupenců. Vytvořené byly v roce 2017.

Gibson na internetových stránkách Patriot Prayer obvinil Facebook z dvojího standardu při hodnocení toho, koho zakáže.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Donald Trump pronáší řeč na sjezdu republikánů

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám