Hlavní obsah

Erotické filmy pro herní konzoli Sony PSP

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro herní konzoli Sony PlayStation Portable bude v červnu uvedeno několik erotických filmů. Mužští majitelé zařízení PSP se radují, Sony však situací není nikterak nadšena, uvedl v pondělí server GameSpot.

Článek

Konzole Sony PlayStation používá speciální optická média UMD, která mohou nést až 1,8GB dat v jedné vrstě. Jejich kapacita je tak dostatečná nejen pro herní aplikace, pro něž je PSP primárně určena, ale také pro nejrůznější multimediální soubory.

Před několika týdny Sony oznámila, že filmy pro dospělé, které se na UMD médiu objeví, jsou "zcela nežádoucí, avšak nedokážeme zastavit jejich prodej".

Jedním z důvodů, proč Sony nevystoupila proti distribuci erotických videí na UMD nosiči razantněji, může být poučení společnosti z války mezi formátem Sony Betamax a VHS. VHS se totiž v minulosti rozšířil mezi obyvatele mnohem rychleji než Betamax údajně také díky tomu, že pro něj existovala erotická videa, která Sony na svém systému mít nechtěla.

Erotická videa však nebudou mít na UMD nosiči lehký život. Některé regionální japonské vlády totiž začaly cenzurovat obsah, který se objevuje na herních přístrojích.

Sony PSP v číslech

  • Hmotnost: 260g
  • Displej: 4.3" TFT LCD, formát 4:3 nebo 16:9, 480 x 272 bodů, 32bit.
  • Rozhraní: Wi-Fi 802.11b, USB 2.0, infračervený port
  • Rozměry: 17 x 7.4 x 2.3cm
  • Audio: Vestavěné stereo-reproduktory

Například v prefektuře Kanagawa byla hra Grand Theft Auto 3 označena jako "škodlivá" kvůli velké míře násilí a její prodej byl určitým skupinám obyvatelstva zakázán. Kapesní herní přístroj, který zobrazuje pornografický obsah, tak může být japonské vládě trnem v oku.

Reklama

Související články

Sony PlayStation Portable vstupuje na trh

V Severní Americe bude možno Sony PSP zakoupit už ve čtvrtek 24. března. Multifunkční produkt ukazuje novou cestu, kterou se mobilní přístroje mohou v budoucnu...

Výběr článků

Načítám