Hlavní obsah

Dell nabídne výkonný notebook s P4 2,8 GHz

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Dell představila nový notebook, který má nabídnout výkon a vlastnosti srovnatelné s nejvýkonnějšími stolními počítači. Slabou stránkou je však jeho mobilita.

Foto: archív REC Group

Zábavu si v KOVOZOO užijí nejen děti.

Článek

Srdcem přenosného počítače Inspiron 9100 je 2,8GHz procesor Pentium 4 s nejnovějším jádrem Prescott doplněný 512 MB operační paměti typu DDR400, která je rozšiřitelná až na 4 gigabajty. Pevný disk má kapacitu 40 nebo 80 GB. To však v současné době už nejsou nijak výjimečné parametry.

Mnohem zajímavější je 15.4" širokoúhlý displej, který je nabízen ve dvou variantách. Levnější varianta má rozlišení "pouhých" 1280x800 obrazových bodů, zatímco dražší verze nabízí rozlišení 1920x1200 (WUXGA). Displej doplňuje výkonná grafická karta ATI Mobility Radeon 9700 s 64 nebo 128 megabajty paměti, která umožňuje připojit externí monitor přes klasické analogové rozhraní a navíc i přes digitální rozhraní DVI, což je u notebooků zatím poměrně neobvyklá možnost.

Ve výbavě dále nechybí kombinovaná DVD/CD-RW mechanika, čtyři USB 2.0 porty a bezdrátová síť Wi-Fi podporující i nejnovější standard 802.11g, který nabízí rychlost přenosu až 54 Mb/s.

Daní za vysoký výkon je krátká dobra výdrže na baterie (se standardním Li-Ion akumulátorem pouze 1,5 hodiny) a váha přes čtyři kilogramy, což značně degraduje mobilitu tohoto přenosného počítače. Cena notebooku začíná na 1 549 dolarech, což je v přepočtu okolo 41 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaký je Samsung 172T s kontrastem 700:1?

Samsung patří mezi prestižní výrobce LCD monitorů a jeho model SyncMaster 172T nabízí skutečně perfektní parametry. Jaký je však ve skutečnosti a zda se hodí...

Microsoft je vyšetřován už i v Japonsku

Po Spojených státech a Evropské unii začalo vyšetřovat monopolní praktiky amerického softwarového gigantu Microsoft i Japonsko. Japonská pobočka Microsoftu...

Výběr článků

Načítám