Hlavní obsah

Čtečka od SanDisku podporuje 12 druhů paměťových karet

Společnost SanDisk představila v Kolíně nad Rýnem na fotografickém veletrhu Photokina všestrannou čtečku paměťových karet, která dokáže pracovat s celkem dvanácti druhy těchto miniaturních médií.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Nová čtečka s označením ImageMate 12-in1 podporuje všechny v současnosti prodávané paměťové karty používané nejčastěji v digitálních fotoaparátech či videokamerách.

Přenos do PC jedním tlačítkem

Pro usnadnění přenosu digitálních snímků do počítače slouží speciální tlačítko, po jehož stisku se všechny fotky automaticky přesunou podle vámi zadaných parametrů na pevný disk počítače.

Zařízení s cenou necelých 35 dolarů (900 korun) se k počítači připojuje přes rychlý port USB 2.0 a dokáže číst a zapisovat na paměťové karty CompactFlash (typ I a II), miniSD, SD, MMC, RS-MMC, Memory Stick, Memory Stick Pro, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, SmartMedia a xD-Picture Card.

Společně se čtečkou zákazník dostane i program Adobe Photoshop Album 2.0 pro snazší správu digitálních fotoalb.

Na trhu v říjnu

Novinka se na trhu objeví v říjnu a bude dostupná ve více než 80 tisících obchodech po celém světe. Kromě operačních systémů Windows jsou podporovány i systémy Mac OS 9.2+ a Mac OS X 10.1.2+. V novějších systémech (např. WinXP a MacOS X) se čtečka díky technologii USB Mass Storage Class chová jako výměnný disk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám