Hlavní obsah

Číňané válcují populární taxislužbu Uber. Aplikace Didi Kuaidi hlásí třikrát víc jízd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dominantní čínský provozovatel internetové aplikace pro alternativní taxislužbu Didi Kuaidi chce získat od investorů až dvě miliardy dolarů (48,5 miliardy Kč). Firma to uvedla v dopise investorům, který získala agentura Reuters. Zároveň se pochlubila, že zprostředkovává na domácím trhu třikrát více jízd denně než její americký konkurent Uber Technologies po celém světě.

Foto: archív tvůrců

Didi Kuaidi je čínská konkurence taxislužby Uber.

Článek

Didi Kuaidi, která ovládá kolem 80 procent čínského trhu alternativní smluvní přepravy, uvedla, že minulý týden začala shánět nejméně 1,5 miliardy dolarů a při silném zájmu by se tato suma mohla vyšplhat až na dvě miliardy dolarů. Informované zdroje Reuters sdělily, že celou firmu by toto financování ohodnotilo na zhruba 15 miliard dolarů.

Tržní hodnota Uberu na základě financování od investorů dosáhla ke konci loňského roku 40 miliard dolarů a v nově chystaném kole se může podle zdrojů dostat na 50 miliard USD. Uber v polovině června investorům sdělil, že plánuje investovat do Číny přes jednu miliardu dolarů.

Tři milióny žádostí o přepravu denně 

„Co do celkového počtu jízd máme nyní desetinásobek toho, co vykazuje náš nejbližší konkurent v Číně, a nejméně trojnásobek jeho globálního počtu," uvedla Didi Kuaidi. Dodala, že dostává denně tři milióny žádostí o přepravu. Uber v nedávném dopise sdělil, že organizuje milión jízd denně.

Didi Kuaidi má podporu dvou největších čínských internetových společností Alibaba Group a Tencent. Aktivity Uberu v Číně podporuje místní internetová firma Baidu.

Uber od svého založení v San Francisku v roce 2009 agresivně expanduje ve světě a nyní působí ve zhruba 250 městech. Firma se za přepravní službu nepovažuje, podle vlastního vyjádření pouze přes internet zprostředkovává kontakt mezi řidiči a zákazníky.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám