Hlavní obsah

Čeká Twitter změna? Musk zvažuje tlačítko na editaci příspěvků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký podnikatel a vizionář Elon Musk jakožto největší akcionář Twitteru vypsal anketu o změně této mikroblogovací sítě. Přidat by na ni chtěl tlačítko, které bude sloužit k editaci příspěvků. Drtivá většina uživatelů by tuto možnost skutečně uvítala.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo Twitteru

Článek

Ankety se už pět hodin po vydání zúčastnilo více než 1,8 milionů lidí, 75 % lidí je přitom pro zavedení nového tlačítka, proti je pouze 25 % uživatelů Twitteru. Hlasovat přitom bude možné ještě celé úterý.

Je však nutné zdůraznit, že průzkum není reprezentativní a nic z něj přímo nevyplývá. Čerstvě získaný firemní podíl nicméně Muskovi automaticky zajišťuje lepší „sluch“ u vedení Twitteru. Společnost doposud zůstávala lhostejná k dlouholetým požadavkům uživatelů mít možnost už napsané a zveřejněné příspěvky upravovat.

Agentura Reuters uvedla, že Musk vlastní 73,5 milionu akcií Twitteru. Jeho podíl tak má podle jejich páteční závěrečné ceny hodnotu 2,89 miliardy dolarů (asi 64 miliard Kč) a odpovídá 9,2% podílu ve společnosti.

Musk koupil podíl v Twitteru. Akcie vystřelily vzhůru

Internet a PC

O vedení Twitteru mu nejde

Musk se zatím ohledně svých plánů s Twitterem držel v ústraní. Fakt, že svůj získaný podíl ve společnosti oznámil Americké komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) na formuláři 13G podle agentury DPA znamená, že neusiluje o aktivní vliv na její obchodní politiku nebo o křeslo v dozorčí radě. V takovém případě by musel vyplnit formulář označovaný jako 13D. Akcie Twitteru si přesto v závěru pondělního obchodování po oznámení připsaly přes 27 procent.

Šéf Twitteru Parag Agrawal si dovolil decentní pošťouchnutí svého nového největšího akcionáře. Agrawal retweetoval Muskův průzkum a okomentoval ho: „Důsledky tohoto průzkumu budou významné. Prosím, hlasujte opatrně.“

Touto větou se Musk před pár dny, ještě než oznámil svůj vstup do firmy, zeptal uživatelů Twitteru na jejich názor na svobodu slova v této službě.

Foto: Mike Blake, Reuters

Elon Musk

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko zakázalo Facebook, Twitter i YouTube

Roskomnadzor, cenzurní úřad internetu, se rozhodl zablokovat přístup k sociálním sítím Facebook, Twitter a YouTube nebo ubytovací službě Booking.com v Rusku,...

Twitter si došlápnul na Anonymous

Sociální síť Twitter zablokovala v sobotu jeden z účtů hackerského hnutí Anonymous. Zástupci Twitteru oficiálně nezdůvodnili, proč k blokaci došlo. Hnutí...

Výběr článků

Načítám