Hlavní obsah

Canon představil nový PowerShot S60

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Canon po dlouhé době přichází s nástupcem oblíbených kompaktních fotoaparátů eskové řady, který zaujme především širokoúhlým objektivem s nezvyklým 3,6násobným optickým zoomem.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Nový PowerShot S60, který nahradí současný pětimegový model S50, přichází se zcela novým objektivem s proměnlivou ohniskovou vzdáleností 28-100 mm, který nabízí světelnost F2.8 - F5.3. Naopak pětimegový snímací prvek a maximální rozlišení 2592x1944 obrazových bodů zůstává shodné jako u modelu S50.

Novinkou je možnost snímání ozvučených videosekvencí v rozlišení až 640x480 při desíti snímcích za vteřinu. V tomto rozlišení je však délka videa omezena na pouhých 30 vteřin. V rozlišení 320x240 přitom lze natáčet až tři minuty dlouhé videosekvence. Vylepšen byl také režim markro, který nyní umí ostřit už od čtyř centimetrů.

Menší, lehčí a s lepším akumulátorem

Již na první pohled si u nového modelu všimnete lehce pozměněného vzhledu a na zadní straně odlišného rozmístění ovládacích prvků. Novinka s rozměry 114 x 57 x 39 mm a váhou 230 gramů je také oproti svému předchůdci o něco menší a lehčí.

Díky novému akumulátoru NB-L2H s vyšší kapacitou a zároveň snížené spotřebě energie by fotoaparát měl vydržet déle v terénu bez nutnosti výměny akumulátoru, který je u eskové řady již tradičně společně s nabíječkou součástí balení.

Canon PowerShot S60 by se měl na evropském trhu prodávat za cenu 579 euro, což je v přepočtu přibližně 19 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám