Hlavní obsah

Bitcoin pozvolna klesá, kurz se propadl pod 1,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový týden odstartoval bitcoin na hodnotě blížící se hranici 1,6 milionu korun. O den později se však již kurz nejznámější kryptoměny na světě propadl pod 1,5 milionu korun. Pokles je patrný také u dalších kryptoměn, například u etherea. Vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

V polovině března stanovil kurz bitcoinu zcela nový rekord, když se jedna virtuální mince obchodovala za 1 704 367 Kč. Od vzniku této kryptoměny nebyla hodnota nikdy vyšší.

Od té doby má ale kurz navzdory větším či menším výkyvům spíše sestupnou tendenci. Přesně před týdnem se jedna virtuální mince obchodovala za 1 652 248 Kč, před víkendem pak hodnota ještě stoupla na 1 686 247 Kč.

Následně ale začal kurz opět klesat. V pondělí se tak bitcoin nabízel za 1 580 820 Kč, v úterý odpoledne ale už jen za 1 470 730 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Objem obchodů s kryptoměnami stoupl na 1,1 miliardy

Internet a PC

Rok startoval pod milionem

Pro úplnost dodejme, že bitcoin se letos začal obchodovat za 946 227 Kč. Od poloviny ledna ale hodnota výrazně rostla. Stalo se tak poté, kdy bylo v USA schváleno 11 bitcoinových ETF – zkratka ETF označuje fond obchodovaný na burze.

I když aktuální kurz pohybující se okolo 1,5 milionu korun není rekordní, stále jde o jednu z nejvyšších hodnot v celé historii bitcoinu. Od začátku roku tato kryptoměna posílila už o více než 600 000 Kč.

V tuto chvíli nikdo nedokáže se 100% jistotou říci, zda bitcoin již dosáhl svého vrcholu a bude i nadále klesat, nebo zda kurz zamíří směrem vzhůru k novým rekordům. Vysoká volatilita, tedy kolísání hodnoty, je pro kryptoměny typická. Před investicemi je tedy potřeba dobře zvážit všechna rizika.

Ethereum kleslo také

Ethereum oslabilo také, přesně před týdnem se druhá nejznámější kryptoměna obchodovala za 84 796 Kč. Tento týden v úterý odpoledne to bylo už jen za 72 724 Kč.

Pro úplnost dodejme, že letošní rok odstartovalo ethereum kurzem 51 890 Kč, v půlce ledna – tedy bezprostředně po schválení bitcoinových ETF – ale kurz poskočil na 60 944 Kč.

Absolutní rekord si druhá nejznámější kryptoměna připsala v listopadu 2021, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Dosáhl bitcoin vrcholu? Nejznámější kryptoměna pozvolna klesá

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám