Hlavní obsah

Bitcoin a ethereum odstartovaly nový týden růstem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen zdát si zatím mohou dvě nejznámější kryptoměny na světě o svých rekordních kurzech z minulých týdnů a měsíců. Bitcoin i ethereum nicméně nový týden odstartovaly růstem, vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

V pondělí ráno se bitcoin obchodoval ještě za 34 221 dolarů (716 040 Kč), po poledni to však již bylo 37 042 dolarů, což odpovídá 775 070 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Je nicméně nutné zdůraznit, že ještě před koncem pracovního týdne – tedy ve čtvrtek a pátek – se kurz držel nad hranicí 40 000 dolarů (836 850 Kč), během víkendu ale hodnota citelně oslabila. Zatím absolutní rekord byl stanoven v dubnu na 64 829 dolarů (1 356 310 Kč).

Podobný vývoj křivky kurzu je patrný také u etherea, které se v pondělí ráno obchodovalo za 2275 dolarů (47 610 Kč). Po poledni však byl kurz již 2579 dolarů (53 970 Kč). Rekordní hodnotu mělo ethereum zkraje května, kdy se kurz vyšplhal až na 4382 dolarů (91 720 Kč).

Čína a Elon Musk

Kryptoměny začaly výrazně padat už na začátku předminulého týdne, a to kvůli jedinému tweetu Elona Muska. Lidé se totiž obávali, že jeho automobilka Tesla se začala zbavovat bitcoinů.

I když Musk po pouhých pár hodinách uvedl věci na pravou míru a zdůraznil, že nejznámější výrobce elektromobilů na světě pouze pozastavil platby bitcoiny, ale žádných virtuálních mincí se nezbavil, opětovný růst to již nenastartovalo.

Minulý týden v úterý se pak Čína rozhodla omezit kryptoměnové transakce, což propad bitcoinu i dalších kryptoměn ještě urychlilo, uvedla agentura Reuters. Nově totiž finanční instituce a platební společnosti nesmí v nejlidnatější zemi světa poskytovat žádné služby spojené s kryptoměnami.

Čína je přitom zemí, kde se těží kryptoměny nejčastěji. V současnosti se tato země podílí na těžbě bitcoinů v globálním měřítku více než 75 procenty.

Tesla žádné bitcoiny neprodala, dušuje se Musk

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám