Hlavní obsah

Pošta varuje před podvodnými SMS, odkazují na ruskou doménu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pošta v neděli varovala před podvodnými SMS. Zprávy informují o údajném doručení balíku. Obsahují ale odkaz na podvodné stránky, vyžadující údaje o platební kartě.

Foto: Novinky

pošta o Vánocích

Článek

"V posledních hodinách se objevují SMS, že váš balíček je k dispozici," popsala pošta podvodné zprávy. K informaci o balíku je ve zprávě přiložen internetový odkaz v podobě "bit.ly/CeskaPosta".

"Po rozkliknutí je adresát přesměrován na stránku s doménou .ru, kde platební brána žádá údaje k platební kartě. Jedná se o podvod. Na nic neklikejte!" vyzvala Česká pošta veřejnost.

Podvodníci se za různé české instituce či úřady, včetně České pošty, snaží vydávat opakovaně. Loni v říjnu například pošta varovala před podvodným webem vydávajícím se za Českou poštu.

Uživatele lákal na možnost vysoké výhry a ke stažení aplikace, která pak ale lidi připravila až o zhruba 1500 korun týdně.

Během víkendu se objevily také podvodné SMS zprávy, které se tváří jako povolávací rozkazy od armády. Ministerstvo obrany se však v sobotu od esemesek distancovalo a varovalo, že jde o podvod.

Čechům chodí povolávací rozkazy. SMS jsou podvodné, varuje ministerstvo

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám