Hlavní obsah

McAfee prodá podnikovou divizi za čtyři miliardy dolarů

– New York

Americký výrobce antivirového softwaru McAfee prodá svoji podnikovou divizi konsorciu vedenému firmou Symphony Technology Group (STG) za čtyři miliardy USD (89 miliard Kč). Firma se nadále hodlá zaměřit na kybernetickou bezpečnost pro běžné spotřebitele, uvádí podnik v prohlášení.

Foto: koláž Novinky.cz

Logo společnosti McAfee

Článek

Dohoda by měla být dokončena ještě v letošním roce. Schválit ji musí regulační úřady.

Společnost McAfee v posledních několika letech posílila svoji nabídku antivirového softwaru zaměřeného na běžné spotřebitele. Tržby podnikové divize v loňském fiskálním roce činily 1,3 miliardy USD, napsala agentura Reuters.

Důvěřivci přišli o 287 milionů Kč. McAfee čelí obvinění z kryptoměnových podvodů

Internet a PC

Firmu McAfee založil v roce 1987 John McAfee. Patřil k prvním, kdo vydělali na internetu ohromné jmění. V roce 1995 z ní odešel, protože se ukázalo, že přeháněl význam viru Michelangelo, aby se zvýšil prodej antivirových programů. S nynějším producentem antivirových programů nemá již nic společného.

V roce 2010 koupil McAfee výrobce čipů Intel. Akvizice byla dokončena v roce 2011 a firma se poté stáhla z burzy. V roce 2016 Intel oznámil, že se dohodl na prodeji většinového podílu v McAfee investiční firmě TPG. O rok později koupila minoritní podíl v McAfee investiční firma Thoma Bravo. Loni se firma vrátila zpět na burzu.

Foto: ČTK/AP

John McAfee

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám