Hlavní obsah

Apple rozšířil program podpory nezávislých opraven na Evropu

San Francisco

Americký technologický gigant Apple rozšířil svůj program podpory nezávislých opraven telefonů také na Evropu. Informovala o tom agentura Reuters. Firma v rámci programu poskytuje neautorizovaným provozovnám součástky, nástroje a manuály potřebné k opravě jejích telefonů iPhone.

Foto: Aly Song, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Po úspěšném spuštění v USA nyní mohou o program Applu pro nezávislé poskytovatele oprav žádat i nezávislé opravny ve 32 evropských zemích a v Kanadě,” uvedla firma v tiskové zprávě. Přihlášky do programu nyní Apple podle svých internetových stránek přijímá také od firem v České republice.

Apple odstartoval před 13 lety mánii. Začal prodávat první iPhone

Mobil

Apple program ve Spojených státech spustil v loňském roce. Neautorizované obchody a opravny si dlouho stěžovaly, že aby se staly autorizovanými poskytovateli služeb Applu, vyžaduje firma příliš velký odběr dílů. Apple léta proti tlakům na poskytování součástek nezávislým provozovnám bojoval, nakonec však postoj změnil.

„Jsme velmi rádi za rozšíření svého programu pro nezávislé opravny na více míst ve Spojených státech a na podniky v Evropě a Kanadě,” uvedl v prohlášení provozní ředitel Applu Jeff Williams. „Pokud zákazník potřebuje opravu, chceme, aby měl na výběr z možností, které nejen odpovídají jeho potřebám, ale také zaručují bezpečnost a kvalitu,” dodal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Apple omladí všechny své počítače

Společnost Apple se na konci června pochlubila vlastními procesory zvanými Silicon, které postupně nahradí čipy Intel v počítačích s logem nakousnutého jablka....

Výběr článků

Načítám