Hlavní obsah

Apple prověřuje smrt ženy, která na iPhonu přijala hovor a zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple prověřuje zprávy o nehodě, při které ženu ze západní Číny zabil elektrický proud, když použila nabíjející se telefon iPhone. V pondělí to uvedli zástupci amerického počítačového giganta.

Foto: Apple

Nehodu měl způsobit nabíjející se iPhone 5, vše je ale zatím předmětem šetření. (Ilustrační foto)

Článek

Neštěstí se údajně stalo minulý týden ve čtvrtek. Podle čínské tiskové agentury Nová Čína třiadvacetiletou letušku společnosti China Southern Airlines zabil proud, když na svém nabíjejícím se telefonu iPhone 5 přijala hovor. Státní agentura se ve své zprávě odvolala na policii. Policisté ale údajně neprověřili, zda byl chytrý telefon příčinou smrti, informoval britský server BBC.

Apple nad incidentem vyjádřil lítost. Uvedl také, že věc prověří a bude spolupracovat s úřady. K tomu, zda šlo o ojedinělý případ a k jiným podrobnostem se podle agentury Reuters nevyjádřil.

Sestra zesnulé ženy na mikroblogové síti Weibo sdělila, že dotyčná v době neštěstí používala původní nabíječku, a varovala ostatní před používáním mobilních zařízení, která se zrovna nabíjí. Její sdělení pak bylo více než třítisíckrát přeposláno.

Apple měl problémy s bateriemi

Apple neřeší podobné problémy poprvé. V roce 2009 způsobil multimediální přehrávač iPod Touch vážné popáleniny druhého stupně 15letému chlapci, za což jeho matka požadovala 225 tisíc dolarů (4,5 miliónu korun). Spor byl ale nakonec urovnán mimosoudně.

Problémy s bateriemi v iPodech přiznal výrobce již v roce 2008, šlo o modely, které byly prodávány v letech 2005 a 2006. Podle agentury AP se přístroje přehřívaly, jeden z nich prý dokonce jiskřil. Apple se však tehdy bránil, že problémy jsou pouze ojedinělou záležitostí. [celá zpráva]

V roce 2007 měl podle agentury Yonhap explodující mobil zabít dělníka, který měl přístroj umístěný v náprsní kapse. "Domnívám se, že tlaková vlna výbuchu poškodila jeho srdce a plíce. To bylo příčinou smrti," uvedl lékař Kim Hoon, který zasahoval v místě neštěstí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám