Hlavní obsah

Výbuch iPodu Touch způsobil patnáctiletému chlapci vážné popáleniny

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážné popáleniny druhého stupně způsobit teprve 15letému chlapci multimediální přehrávač iPod Touch. Ten měl podle serveru Neowin.net vybuchnout přímo v chlapcově kapse, kde posléze začal hořet. Matka školáka podala na Apple žalobu.

Článek

Podle matky adolescenta je vina jednoznačně na straně výrobce – společnosti Apple. Ten podle ní pustil do prodeje závadný přehrávač, který způsobil jejímu synovi vážné popáleniny.

Proto po výrobci přehrávače žádá matka náhradu v hodnotě 225 tisíc dolarů, což je v přepočtu přibližně 4,5 miliónu korun. Apple se odmítl k celé situaci vyjádřit, počká prý na rozhodnutí soudu.

Problémy s iPody přiznal Apple již dříve

Problémy s bateriemi v iPodech přiznal výrobce již loni v srpnu. Podle Applu šlo však o starší modely, které byly prodávané v letech 2005 a 2006.

Podle agentury AP se přístroje přehřívaly, jeden z nich prý dokonce jiskřil. Apple se brání a tvrdí, že problémy jsou pouze ojedinělou záležitostí. Týkat se to může jen jedné tisíciny procenta prodaných přehrávačů iPod Nano.

Baterie v přístrojích iPod nelze snadno vyměňovat, jako je to možné v případě většiny konkurenčních výrobků. Pokud je baterie nefunkční, musí zákazník odeslat svůj iPod firmě Apple, která mu pošle nový kus, a to za poplatek pohybující se od 60 do 120 eur (platí pro Evropu) v závislosti na konkrétním modelu.

Zabíjet mohou i mobilní telefony

Exploze mobilního telefonu podle všeho zabila před rokem jihokorejského dělníka nedaleko Soulu. Muž měl mobil umístěn v náprsní kapse.

Zpravodajcům z agentury Yonhap se podařilo vyzpovídat lékaře Kima Hoona, který zasahoval v místě neštěstí. Podle něj měl muž popálenou levou stranu hrudníku a zlomenou páteř včetně několika žeber.

"Domnívám se, že tlaková vlna výbuchu poškodila jeho srdce a plíce. To bylo příčinou smrti," uvedl Hoon. Kosti si muž podle lékaře mohl zlomit po následném pádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám