Hlavní obsah

Apple odkládá návrat do kanceláří nejméně o měsíc. Kvůli koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Americká technologická společnost Apple odkládá návrat svých zaměstnanců do kanceláří nejméně o měsíc, tedy na říjen. Reaguje tak na opětovné šíření mutací koronaviru v mnoha zemích. S odvoláním na informované zdroje to v úterý uvedla agentura Bloomberg.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

Výrobce iPhonů jako jeden z prvních mezi americkými technologickými giganty odkládá plán na přesun do normálního provozu, tedy do režimu před pandemií. Své zaměstnance o návratu uvědomí s měsíčním předstihem.

Šéf Applu Tim Cook na začátku června uvedl, že zaměstnanci by se měli začít vracet do kanceláří začátkem září alespoň na tři dny v týdnu. V interní zprávě se Cook odvolával na dostupnost očkování a na fakt, že nově nakažených koronavirem ubývá.

Návrat do kanceláří? Zaměstnanci Applu se bouří

Internet a PC

Navzdory hladkému přechodu k práci na dálku nenahradil podle Cooka tento režim adekvátně osobní spolupráci. "Vím, že nejsem jediný, komu chybí ruch, energie, kreativita, osobní spolupráce a pocit společenství, který jsme spolu vytvořili," sdělil mimo jiné Cook zaměstnancům.

Někteří zaměstnanci se posléze proti plánu návratu do kanceláří postavili a žádají flexibilnější podmínky v případech, kdy je práce z domova možná, napsal server The Verge s odvoláním na interní dopis.

Apple se k práci na dálku staví konzervativněji než některé jiné velké technologické společnosti. Internetová firma Twitter například už loni v květnu zaměstnancům sdělila, že mohou pracovat z domova "navždy", pokud to jejich práce umožňuje.

V únoru oznámila společnost Spotify, která provozuje největší světovou službu pro streamování hudby, že její zaměstnanci mohou napříště pracovat odkudkoli. Společnost Facebook má v plánu po pandemii výrazně zvýšit počet zaměstnanců, kteří mohou pracovat na dálku. Plat jim ale může upravit podle místa, kde pobývají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám