Hlavní obsah

Americká vláda poskytla více času na prodej aktivit TikToku v USA

Washington

Americká vláda poskytla čínské společnosti ByteDance dalších 15 dnů na prodej aktivit její aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok ve Spojených státech. Konečným termínem pro dosažení dohody je tak nyní 27. listopad. Informovala o tom firma ByteDance, informaci podle agentury Reuters potvrdil představitel amerického ministerstva spravedlnosti.

Foto: Florence Lo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

ByteDance nyní jedná s americkou softwarovou společností Oracle a maloobchodní firmou Walmart o transakci, v rámci které by se aktivity TikToku v USA staly součástí nově vytvořeného podniku. Ten by měl být ve vlastnictví firem Oracle a Walmart a stávajících amerických investorů společnosti ByteDance.

Jednání začala poté, co americký prezident Donald Trump 14. srpna nařídil firmě ByteDance prodej aktivit TikToku v USA do amerických rukou během 90 dnů. Trump tažení proti TikToku zdůvodňuje obavami, že čínské vlastnictví firmy představuje riziko pro národní bezpečnost, protože čínská vláda tak podle něj může získávat informace o amerických občanech.

Aplikace TikTok, která má ve Spojených státech přes 100 milionů uživatelů, toto tvrzení odmítá. Společnost ByteDance v úterý požadavek na prodej aktivit TikToku v USA napadla u amerického odvolacího soudu, napsala agentura Reuters.

Soud zablokoval restrikce na čínskou aplikaci TikTok v USA

Software

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám