Hlavní obsah

Abit připravuje elegantní mini PC

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Abit připravuje uvedení nového barebone systému s procesorem Pentium 4. Hitem letošního roku jsou tzv. barebone systémy. Pod tím se skrývá označení pro polokompletní počítače zabudované obvykle do speciální a designově nápadité miniaturní počítačové skříně. K oživení systému většinou stačí už jen přidat procesor, paměti a pevný disk.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Jeden takový systém právě připravuje firma Abit, která je u nás známá především svými základními deskami.

Abit mini PC bude založeno na základní desce s čipsetem Intel 865G + ICH5 určené pro procesory Pentium 4, která podporuje paměti typu DDR400. Základní deska dále nabízí 1x AGP 8x, 3x PCI, 6 portů USB 2.0 a dva porty IEEE 1394 (FireWire). Ve skříni najdete také dvě 5.25" pozice a vestavěnou disketovou mechaniku. Na předním panelu nechybí ani infračervený port pro dálkové ovládání různých funkcí (např. při přehrávání audia či videa).

Zajímavostí tohoto systému je veliký LCD displej, na kterém se zobrazuje teplota a nastavení rychlosti sběrnice (FSB). Tu je možné po 1MHz krocích měnit pomocí čtyř tlačítek. K dispozici je paměť pro pět nastavení. Zároveň se na displeji zobrazuje 11 ikon informujících o stavu počítače.

Nový barebone systém od Abitu by se měl na trhu objevit v průběhu září za zatím nespecifikovanou cenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung přichází s novými LCD displeji

Společnost Samsung představila dva nové modely LCD panelů. Prvních z nich je určen do kanceláře, zatímco 21.3" model uspokojí i nejnáročnější uživatele.

Výběr článků

Načítám