Hlavní obsah

HP nabízí notebook s širokoúhlým displejem

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Firma HP na českém trhu představila notebook s technologií Intel Centrino vybavený širokoúhlým 15.4" LCD displejem s poměrem stran 16:10.

Foto: Stanislava Dvořáková

Rozcestník s bohatým výběrem turistických tras v okolí Ústí nad Orlicí.

Článek

Společnost Hewlett Packard připravila na toto čtvrtletí celou řadu nových produktů, a to nejen z oblasti počítačů a tiskáren, ale také notebooků, skenerů a PDA. Dnes vám představíme žhavou novinku z oblasti přenosných počítačů, kterou je na českém trhu notebook HP nx7000 s technologií Intel Centrino.

Srdcem nového notebooku je procesor Pentium M s frekvencí až 1,6 GHz doplněný minimálně 256 MB operační paměti (rozšiřitelné až na 2 GB). Pevný disk může mít kapacitu až 80 GB a notebook může být vybaven kombinovanou DVD/CD-RW mechanikou. Samozřejmostí je integrovaná síťová karta, modem, Wi-Fi, tři USB 2.0 porty, infračervený port a vysokorychlostní rozhraní FireWire.

Největší lahůdkou je však širokoúhlý 15.4" LCD displej s poměrem stran 16:10 a kontrastem 200:1, který poskytuje rozlišení až 1920x1200. Ten doplňuje grafická karta ATI Mobility Radeon 9200 s 32 nebo 64 MB VRAM.

Již pohled na technické parametry naznačuje, že se jedná o vrchol notebookové nabídky HP, čemuž také odpovídá cena, která by se měla podle výbavy pohybovat přibližně mezi 70 000 a 110 000 korun bez DPH. Vzhledem k rozsáhlé výbavě notebook váží ještě přijatelné tři kilogramy včetně osmičlánkové Li-Ion baterie.

Reklama

Související témata:

Související články

Acer představil notebook s 17" displejem

Firma Acer uvedla na český trh novou řadu notebooků Aspire 1700, které vynikají obrovským 17" LCD displejem s rozlišením 1280x1024 a jsou vybaveny...

NEC představil notebook s QXGA displejem

Přenosné počítače jsou mezi uživateli stále oblíbenější a není se proto čemu divit, když jejich výrobci vyvíjí stále lepší a dokonalejší modely.

Výběr článků

Načítám