Hlavní obsah

Den mátové čokolády

Novinky, Tereza Kušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke svěžímu dechu nepotřebujeme jen žvýkačky nebo větrové bonbony. Bohatě nám postačí mátová čokoláda, která má právě dnes svůj den, a proto neleňme a pojďme si pošmáknout na této sladké dobrůtce.

Foto: Profimedia.cz

Mátová čokoláda patří mezi delikatesy. Ilustrační foto.

Článek

Choco-mint, jak název napovídá, se skládá z čokolády a máty. Máta je jen jedna, ale čokoláda se mění, může být mléčná, hořká nebo bílá, což taky značně přispívá k odlišným chutím. Nemusí se však jednat pouze o tabulku čokolády, ale tuto sladkost si můžeme dopřát i jako horký nápoj, zmrzlinu, mléčný koktejl, bonbon, nebo v jakémkoli jiném tvaru, který nám cukrárna nabídne, nebo jak si podle vlastní fantasie vytvoříme sami.

Základní ingredience jsou zcela jasné. Čokoláda a máta. Milovníci této pochutiny se jistě dnešního dne nemohli dočkat. Bez výčitek a pomyšlení na případná kila navíc je přeci nemusí trápit. Dnes je to povolené. Mátová čokoláda je specifická především svým aroma, do ovzduší uvolňuje velmi výraznou sladkou vůni. Například u horké čokolády s mátou se jedná přímo o blaho, když naše čichové póry zasáhne síla čokolády a máty. Kombinace je přímo dráždivá a přiměje i odpůrce k požití něčeho tak slastného.

Foto: Profimedia.cz

Zajímavosti 19. února

Svátek: Patrik

Významné události:

1878 Thomas Alva Edison si nechal patentovat fonograf.

1986 byla zahájena výstavba vesmírné sovětské stanice Mir.

Významná narození:

1473 Mikuláš Koperník, polský astronom a matematik, tvůrce heliocentrické teorie, že Slunce je středem vesmíru.

1955 Jana Paulová, česká herečka (Smrt krásných srnců, Anděl svádí ďábla, Kameňák).

1957 Falco, rakouský zpěvák, jako první německy zpívající zpěvák dosáhl prvního místa v US-Billboard-Charts.

1962 Hana Mandlíková, česká tenistka, vyšplhala se na žebříčku WTA až na 3. místo, dvakrát byla ve finále Wimbledonu, 1. grandslamový titul vyhrála ve čtyřhře s Martinou Navrátilovou na US Open 1989.

1963 Seal, britský zpěvák, dvojnásobný držitel ceny Grammy a manžel topmodelky Heidi Klum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám