Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 200 g quinoy (suché) | 1 hrst nasekané plocholisté petržele | 
| 1 kapie | 1 hrst čerstvé máty | 
| 1 avokádo | 4 lžíce olivového oleje | 
| 1/2 salátové okurky | 2 lžíce citronové šťávy | 
| 1/2 červené cibule | 1 lžička dijonské hořčice | 
| 8 cherry rajčátek | |
POSTUP:
- Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili hořkou chuť. V hrnci přiveďte k varu 400 ml vody.
 - Přidejte quinou, snižte teplotu a vařte přikrytou asi 15 minut nebo dokud není quinoa měkká a voda se neabsorbuje. Poté ji nechte pod pokličkou vychladnout. Zatímco se quinoa vaří, nakrájejte zeleninu.
 - Ve velké míse smíchejte vychladlou quinou se zeleninou a nasekanými bylinkami.
 - Přidejte dresink, na který si v misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
 - Dobře jej promíchejte se salátem.
 

