Hlavní obsah

Na zmrzlé kuře šel s cirkulárkou a uřízl si prsty

Právo, Jindřich Ginter

Nechce se tomu ani věřit, že někdo může mít nápad půlit na kost zmrzlé kuře cirkulárkou. Stalo se. „Tuto událost jsme nedávno řešili na jižní Moravě. Pětapadesátiletý muž chtěl překvapit manželku, která se vracela z lázní, a rozhodl se jí na uvítanou připravit oběd – upéct půlku kuřete,“ řekl Právu Tomáš Zavoral z České pojišťovny (ČP).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zmražené maso ale zapomněl včas vytáhnout z mrazáku, proto ho nemohl naporcovat. „Nechtělo se mu čekat, až maso rozmrzne, a tak ho půlil pomocí cirkulárky, kterou měl v zahradní kůlně. Kuře se mu však sesmeklo. Muž skončil na pohotovosti s amputovanými prsty na pravé ruce,“ sdělil Zavoral. Naštěstí se je včas podařilo přišít.

Z čertovského „baf“ byla srážka s kolem

Tento případ, kdy si hlavně před vánočními svátky mnozí doma ublíží, není zas až tak ojedinělý. „Několik týdnů před Vánocemi evidujeme zvýšený počet domácích požárů a úrazů v kuchyni, především pořezání a popáleniny,“ uvedla ČP.

Nehezké vzpomínky má na loňského Mikuláše jistá mladá žena ze severních Čech.

„Při příchodu domů z práce si ze mě přítel chtěl vystřelit a schoval se ve výklenku v kuchyni. Když jsem po příchodu domů přišla do kuchyně, abych si z ledničky vyndala džus, vybafl na mě v masce čerta a s nožem v ruce. Strašně jsem se lekla a běžela jsem nejkratší cestou z domu,“ hlásila poškozená pětadvacetiletá klientka České pojišťovně. Když vyběhla z vrátek na ulici, srazila se s právě projíždějícím cyklistou.

„Přítelův žertík slečně způsobil zlomeninu levé ruky, naraženou kostrč a několik dalších zlomenin. Jak s vtipálkem pak naložila, nám už nehlásila,“ dodal Zavoral.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám