Hlavní obsah

I pohroma může pobavit aneb Co všechno zazní při hlášení škody pojišťovně

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prakticky každý den oznamují klienti pojišťovnám různé pojistné události. Většinou se jedná o nepříjemné situace, ale sem tam se vyskytnou i takové, které pobaví, či nad nimi člověk kroutí nevěřícně hlavou, že se něco takového mohlo přihodit. O některé z nich se s redakcí Novinek podělily tuzemské pojišťovny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Každoročně sbíráme originální a vtipná vyjádření svých klientů, kterými komentují jim vzniklé škody a pojistné události,” uvedla mluvčí pojišťovny Uniqa Eva Svobodová.

Po vloupání do chalupy: To, že se u nás zloděj ubytoval, mi až tak nevadilo do té doby, než jsem zjistil, že snědl všechny tuňákové konzervy a přeladil mi kanály na televizi.

Jak došlo k pokousání psem: Štípal jsem dříví. Jedno polínko odlétlo a zasáhlo našeho psa, knírače Ralfa. Ten se lekl a domníval se, že dřevo po něm hodila moje manželka. Tak ji na oplátku kousl do lýtka.

Proč shořela část obýváku: Adventní věnec se zapálenými svíčkami jsme nenechali bez dozoru. U stolu seděl náš syn (14 let) a hrál počítačovou hru. Když začal hořet věnec a pak i ubrus, nemohl podle svých slov požáru zabránit, protože zrovna útočil na rekord v šestém levelu. Kdyby šel hasit, přišel by o svůj dosavadní nejlepší výsledek. Takže než se mohl od compu zvednout, hořel už i stůl a záclony.

Jak došlo k nehodě chodce: Zrovna jsem za chůze psal na mobilu zprávu své dívce, že se s ní rozcházím, a chtěl jsem to napsat nějak citlivě, tak jsem do toho byl zabraný. Přijíždějícího auta jsem si při přecházení ulice bohužel nevšiml.

Jak došlo k odcizení auta: Když jsem nosil do domu nákup vyložený z kufru auta, přiběhl cizí chlap, sedl si za volant a nastartoval. Běžel jsem k předním dveřím a snažil se mu v odjezdu zabránit. On na mě ale zavolal, že sdílená auta teď frčí, a odjel pryč.

Po nahlášení škody: Prosím vás, pošlete likvidátora na prohlídku vytopeného sklepa až pozítří. Tchyně rozhodla, že před jeho návštěvou musíme celý barák napřed uklidit, aby nás nepomluvil, když to tady bude celé kontrolovat a fotit.

Kuriózní nehody na cestách

Také likvidátoři ERV Evropské pojišťovny letos řešili až neuvěřitelné situace, které potkaly jejich klienty.

Klient navštívil na dovolené v Bulharsku noční klub, kde si kromě pití objednal i tanec jedné z pracovnic. Při platbě kartou po něm chtěl personál opakovat platbu, protože neprošla, ale ukázalo se, že šlo o promyšlený podvod, a klient tak přišel o několik desítek tisíc korun.

Na dovolené v Thajsku se mladá žena sehnula k zemi, čehož využila opice Makaku a zaútočila na ni. Se škrábanci od drápů a zubů musela být klientka převezena na ošetření.

Mladý pár musel nuceně přerušit svou svatební cestu, když se při letu do Istanbulu vymkl kontrole palubního personálu servírovací vozík. Muže i ženu zranil, takže letadlo muselo kvůli jejich ošetření nouzově přistát už v Budapešti.

Klient si čistil zuby v hotelu v Egyptě. Při tom se bohužel utrhlo umyvadlo a spadlo mu na nohu, kde mu způsobilo těžké zranění s trvalými následky.

Starší muž uklouzl na pláži v Řecku na dřevěné paletě a noha se mu do ní zaklínila. Museli jsme pro něj zajistit opakované odborné ošetření, celkem to vyšlo na 80 tisíc korun.

Klientovi vypadl mobilní telefon do suché toalety na chalupě. Svou snahu o jeho záchranu si po pohledu do kulatého otvoru rychle rozmyslel. Tak alespoň běžel pro druhý telefon a pojistnou událost zdokumentoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám