Hlavní obsah

Efekt Angeliny: Zájem žen o pojištění proti rakovině prsu roste

Novinky, Barbora Buřínská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co americká herečka Angelina Jolie oznámila, že si nechala kvůli hrozbě rakoviny prsu odstranit obě ňadra, vzrostl u nás nebývale zájem o pojištění proti tomuto onemocnění. Není divu. Rakovina prsu je v Česku nejčastějším nádorovým onemocněním a ročně jí u nás onemocní více než šest tisíc žen.

Foto: Carlo Allegri, ČTK/AP

Angelina Jolie

Článek

V současné době se ženy mohou proti rakovině prsu pojistit u čtyř pojišťoven – ING pojišťovny, AIG Europe, ČP Zdraví a Generali. V případě diagnózy onemocnění rakovinou prsu nebo pohlavních orgánů dostane pojištěná klientka od své pojišťovny sjednanou pojistnou částku. Peníze nemocným ženám tak pomohou zajistit si nadstandardní léčbu, podstoupit kosmetické zákroky či nahradit výpadek příjmu, který je s léčením spojený.

Rostoucí zájem o toto pojištění zaznamenal server Sfinance.cz.

„V den, kdy Angelina Jolie oznámila, že si preventivně nechala odstranit obě ňadra z důvodu vysokého rizika vzniku rakoviny prsu u své osoby, jsme zaznamenali 50krát vyšší návštěvnost srovnávače produktu pojištění proti rakovině prsu oproti minulým dnům,“ řekl Právu produktový manažer Martin Špaček.

Podle něj si totiž lidé často uvědomí míru rizika, až když registrují daný problém u známé osobnosti. Často se domnívají, že jsou celebrity nemocemi nedotknutelné, a to zejména kvůli přístupu k nejlepší zdravotní péči.

Zájem žen nad 30 let

„Cílovou skupinou, která se o pojištění na  Sfinance.cz nejvíce zajímá, jsou z 90 procent ženy ve věku 30–50 let. Objevují se ale i muži, kteří pojištění kupují pro své partnerky,“ dodal Špaček.

Jak pro Právo uvedly oslovené pojišťovny, zájem žen o toto pojištění je velký. Například pojištění Femina od Generali si ročně sjednávají stovky žen, podobné je to i u ING pojišťovny, která nabízí produkt For You.

Značný zájem mají i ženy o pojištění Lady Plus, nabízené ČP Zdraví. Nejčastěji si pojištění uzavírají ženy, jejichž věk přesáhl třicet let.

Také v ČP Zdraví si pojištění nejčastěji sjednávají ženy ve věku 30–45 let.

Pojištění proti rakovině prsu a pohlavních orgánů
Pojišťovna - produktVstupní věkPojistná částka (v Kč)Měsíční pojistné (v Kč)
AIG Europe - Mysli na sebe18 - 60 let200 tisíc179 - 479
400 tisíc233 - 817
ČP Zdraví - Lady Plus15 - 65 let200 tisíc118 - 365
Generali - Femina (1)18 - 59 let100 tisíc50 - 150
ING pojišťovna - For You18 - 55 let750 tisíc200 - 300
Zdroj: pojišťovny; Poznámka: (1) pojištění neplatí pro případ rakoviny pohlavních orgánů

Plnění až do 750 tisíc

„Ženy v tomto věku již mají vyšší míru odpovědnosti a uvědomují si, jaké finanční dopady by pro ně mohla znamenat například půlroční ztráta příjmu po dobu léčení,“ zmínil pro Právo Miloš Panýr z ČP Zdraví.

Každá z pojišťoven má vlastní parametry pro nabízený pojistný produkt. A to jak v případě vstupního věku, tak pojistné částky i měsíčního pojistného. Jedno ale mají společné, čím mladší žena si pojištění sjedná, tím nižší pojistné bude platit. Pojistné se proto odvíjí podle dosaženého věku. Například 20letá žena zaplatí měsíčně u ING pojišťovny 200 korun, 30letá 250 korun a 40letá pak 300 korun.

S nejvyšší pojistnou částkou se setkáte u ING pojišťovny –  750 tisíc korun – a naopak s nejnižší u Generali – 100 tisíc korun. Pojištění Femina od Generali ale neplatí pro případ rakoviny pohlavních orgánů, jako je tomu u ostatních pojišťoven.

U pojišťovny AIG Europe je na výběr ze dvou úrovní pojistné částky (200 tisíc a 400 tisíc korun).

Porovnat nabídky jednotlivých pojišťoven a vybrat tu nejvhodnější můžete například na serveru Sfinance.cz.

Anketa

Sjednala jste si pojištění proti rakovině prsu?
Ano, mám ho již uzavřené.
5,4 %
Ještě ne, ale mám to v plánu.
8,7 %
Ne, toto pojištění si ani uzavřít nechci.
85,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2989 čtenářů.

Reklama

Související články

Deset tipů proti rakovině

Nejen pro ty, kteří se bojí onkologických nemocí, ale pro všechny, kteří chtějí žít zdravě, přinášíme návod. Deset tipů na účinnou prevenci nám poskytl lektor...

Ne všechny informace o rakovině jsou pravdivé

Když se člověk dozví, že má rakovinu, jde o jeden z největších zásahů do života. Roli přitom nehraje pouze psychická zátěž, ale i právní nebo finanční...

Výběr článků

Načítám