Hlavní obsah

Zpráva o schválení bitcoinového ETF byla falešná, do účtu SEC se nabourali hackeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příspěvek na síti X v úterý večer oznámil, že americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) udělila souhlas se spuštěním spotových bitcoinových investičních fondů obchodovaných na burze (ETF). Předseda SEC Gary Gensler však krátce poté varoval, že účet SEC byl napaden a na internetu byl zveřejněn neautorizovaný příspěvek. Mluvčí SEC později potvrdil, že ETF zatím schválené nebyly.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí SEC uvedl, že regulátor neschválil spotové bitcoinové ETF a účet SEC na síti X, někdejším Twitteru, byl napaden. Další podrobnosti ale neposkytl.

Komise v posledních letech zamítla několik žádostí o spuštění ETF na spotový bitcoin s odůvodněním, že trh s kryptoměnami je náchylný k manipulaci. V posledních měsících ale sílí signály, že regulační orgány jsou připraveny povolit alespoň několik ze 13 navrhovaných fondů. Tyto fondy by otevřely trh s bitcoiny dalším milionům uživatelů a přilákaly miliardové investice.

Všeobecně se očekává, že SEC by mohl tento týden ETF schválit. Takový krok by byl zlomovým okamžikem pro odvětví kryptoměn, uvedla agentura Reuters.

Cena bitcoinu nejprve v reakci na falešnou informaci o schválení ETF krátce vzrostla. Nakonec však zisky smazala a ztrácí 2,6 procenta.

Češi utratili loni za kryptoměny miliardy

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám