Hlavní obsah

Zisk rakouského majitele Kooperativy za pololetí vzrostl o čtvrtinu

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zisk rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG) před zdaněním za šest měsíců letošního roku stoupl o 25 procent na 251,4 milionu eur (6,4 miliardy Kč). Pojišťovna to oznámila ve středu. VIG působí také v České republice. Předloni dokončila spojení svých českých pojišťoven – Kooperativy a Pojišťovny České spořitelny.

Foto: Profimedia.cz

Skupinu VIG tvoří asi 50 firem ve 25 zemích.

Článek

S akciemi VIG se obchoduje na pražské burze, kde se ve středu před 10:30 hodin držela na svém úterním závěru 628 korun za kus.

VIG varovala, že kromě pokračující pandemie a nejistému dopadu rychle se šířící mutace delta mohou mít ve druhé polovině roku na vývoj podnikání negativní vliv i přírodní katastrofy, jako byly červencové záplavy.

ČNB souhlasí s fúzí Kooperativy a Pojišťovny České spořitelny

Ekonomika

Předepsané pojistné se zvýšilo o 3,5 procenta na 5,77 miliardy eur (147 miliard korun). Nárůst zaznamenaly všechny druhy vyjma jednorázového životního pojištění. Z jednotlivých zemí pak nejvyšší nárůst pojistného zaznamenaly Česká republika, Polsko, Rumunsko a Maďarsko.

Skupinu VIG tvoří asi 50 firem ve 25 zemích. Kooperativa spolu s druhou dcerou Českou podnikatelskou pojišťovnou mají na českém pojišťovacím trhu podíl kolem 32 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakouská VIG spojí dvě české pojišťovny

Rakouská skupina Vienna Insurance Group (VIG) spojí své dvě české pojišťovny, Pojišťovna České spořitelny se v roce 2019 stane součástí Kooperativy. Ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám