Hlavní obsah

ČNB souhlasí s fúzí Kooperativy a Pojišťovny České spořitelny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká národní banka (ČNB) udělila souhlas s fúzí pojišťoven Kooperativa a Pojišťovna České spořitelny. Propojení obou společností tak již nic nebrání. Bude pokračovat podle naplánovaného harmonogramu a od prvního ledna 2019 zůstane na pojistném trhu pouze jméno pojišťovny Kooperativa, uvedl generální ředitel Kooperativy Martin Diviš.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Valná hromada Pojišťovny České spořitelny schválila změnu akcionářské struktury v polovině srpna a Kooperativa se tak stala jejím stoprocentním vlastníkem.

„Zároveň jsme požádali ČNB o udělení souhlasu s fúzí obou pojišťoven. Souhlas jsme od ČNB obdrželi v pátek 26. října 2018,” doplnil Diviš.

Obě pojišťovny patří společně s Českou podnikatelskou pojišťovnou do skupiny Vienna Insurance Group (VIG), která se specializuje na pojištění v Rakousku a v zemích střední a východní Evropy. Koncern tvoří zhruba 50 firem v 25 zemích, s jeho akciemi se obchoduje na pražské burze. Na českém trhu má VIG téměř třetinový podíl a je tu jedničkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám