Hlavní obsah

Zisk operátora O2 stoupl o tři procenta na 1,3 miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk telekomunikační společnosti O2 se v prvním čtvrtletí 2017 zvýšil o tři procenta na 1,3 miliardy korun. Společnost to uvedla v pátek v tiskové zprávě. Počet zákazníků mobilních smluvních služeb O2 v Česku se meziročně zvýšil o tři procenta, na Slovensku téměř o 10 procent.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Čistý zisk telekomunikační společnosti O2 se v prvním čtvrtletí 2017 zvýšil o tři procenta na 1,3 miliardy korun. (ilustrační snímek)

Článek

Konsolidované výnosy dosáhly výše 9,2 miliardy korun, meziročně vzrostly o 2,1 procenta. Za tímto růstem stály především vyšší výnosy z O2 TV, mobilních dat a nárůst výnosů na Slovensku. Konsolidovaná data obsahují výsledky všech dceřiných společností.

„V průběhu roku 2017 budou naše finanční výsledky negativně ovlivněny evropskou regulací. Proto jsem rád, že zájem zákazníků o naše služby vedl v prvním čtvrtletí k nárůstu výnosů i ziskovosti,” uvedl finanční ředitel společnosti Tomáš Kouřil.

„V dubnu se nám také podařilo zajistit nový úvěr. Využili jsme tak stávající výhodné podmínky pro financování budoucích potřeb společnosti,” dodal.

Celkový počet zákazníků mobilních služeb dosáhl na konci března počtu 4,924 miliónu lidí, což je meziročně o 0,7 procenta více.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám