Hlavní obsah

Zetor v Brně představil svůj nejnovější traktor

Právo, Veronika Pořízková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Síla, odolnost a efektivita. To všechno má podle slov výrobního ředitele Zetoru Mariána Lipovského nový model traktoru Forterra HSX. Zetor tuto novinku pro letošní rok představil v Brně na veletrhu zemědělské techniky Techagro. Nový traktor přijel do Brna pokřtít ministr zemědělství Petr Bendl (ODS).

Nový model Forterra HSX se začne sériově vyrábět začátkem června.

Článek

„Neustálým vývojem usilujeme o to, aby bylo pořízení traktorů Zetor volbou, která našim zákazníkům výrazně ušetří náklady. Naší výhodou je i fakt, že si sami vyrábíme motory do svých traktorů,“ uvedl Lipovský.

Foto: Veronika Pořízková, Právo

Novinku Zetoru si přišli prohlédnout i skalní fanoušci firmy.

Kromě samotného nového modelu přišel Zetor ještě s dalšími inovacemi. Jde o systém HitchTronic, který má podstatně ulehčit a zefektivnit zemědělskou práci a česká firma ho představila jako první na světě. Technologická novinka spočívá v tom, že se traktor sám automaticky přizpůsobí podmínkám terénu a pomůže tak zejména začínajícím traktoristům. Inovativní systém bude instalován do všech modelů produktové řady Forterra.

Foto: Veronika Pořízková, Právo

Nový model Forterra HSX zaujal i ty nejmenší návštěvníky veletrhu.

„S technologií HitchTronic lze dosáhnout dobrých výsledků nezávisle na schopnosti traktoristy nebo typu půdy,“ vysvětlil Lipovský.

„Zetor je pořád známý spíše ve východní Evropě a Asii. Česká republika by z toho důvodu měla udělat něco pro to, aby pomohla s vývozem i do dalších zemí. Naši strojaři mají světovou úroveň a firma Zetor patří k českému zlatu,“ řekl Bendl, když mlékem pokřtil letošní novinku.

Forterra HSX navazuje na osvědčenou řadu kolových traktorů. Mezi jeho hlavní přednosti patří reverzační převodovka, která disponuje celkem třiceti stupni pro jízdu oběma směry. Sériová výroba traktoru bude zahájena 1. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám