Hlavní obsah

Zdražování benzinu se zastavilo, nafta dále zlevňuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku za uplynulý týden zlevnily o desítky haléřů. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 klesla od středy minulého týdne o 33 haléřů na 37,54 koruny za litr a cena nafty o 79 haléřů na 33,27 koruny. U benzinu se tak zastavilo zdražování, které začalo na přelomu března a dubna. Nafta zlevňuje vytrvale už od února. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Benzin i nafta začaly zlevňovat začátkem letošního února, kdy se Natural 95 prodával za skoro 38 korun za litr a nafta za více než 37,70 koruny. U nafty zlevňování pokračovalo bez přerušení až do současnosti, takže od února její cena klesla skoro o 4,5 koruny.

U benzinu se ale zlevňování přerušilo na konci března a následné zdražování do 18. dubna téměř úplně smazalo předchozí pokles cen. Od středy v minulém týdnu však Natural 95 znovu zlevňuje.

I přes kolísání ceny v případě benzinu jsou nyní pohonné hmoty celkově výrazně levnější než loni, kdy ceny prudce stouply po začátku války na Ukrajině. Podle údajů CCS je benzin v současnosti o 5,16 koruny na litru levnější než před rokem. Za naftu nyní motoristé platí dokonce o 11,51 koruny za litr méně než loni v dubnu.

Nejlevnější paliva aktuálně natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde stojí litr benzinu v průměru 37,09 koruny a litr nafty 32,33 koruny. Naopak nejdražší jsou pohonné hmoty v Praze, kde litr benzinu motoristé koupí průměrně za 38,65 koruny a naftu za 35,55 koruny za litr.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 26. dubnu 2023

Majitelé elektromobilů výrazně preferují rychlé veřejné nabíjení, říkají data provozovatelů

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám