Hlavní obsah

Zaměstnanci Škoda Auto dostanou přidáno

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zvýšení mezd o 4,8 procenta se v úterý dohodlo vedení mladoboleslavské automobilky Škoda Auto s odbory. Růstu mezd a dalších benefitů včetně 13. platu dosáhly odbory navzdory současné krizi a omezování výroby. Za první tři měsíce tohoto roku navíc dostanou zaměstnanci jednorázovou odměnu dva tisíce korun.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

"I v současné době, která je silně poznamenána finanční krizí a nejistotou na světových trzích, rovněž i přes nemalé zatížení rozpočtů firmy, chceme naše zaměstnance, jejichž práce si vysoce ceníme, podpořit a dále je motivovat,“ zdůraznil Klaus Dierkes, člen představenstva Škoda Auto pro řízení lidských zdrojů.

Zvýšení mezd bude postupné. Od 1. dubna 2009 dojde ke zvýšení současné tarifní složky platů o tři procenta a o dalších 1,8 procenta od 1. října 2009.

Průměrné mzdy ve společnosti Škoda Auto jsou dlouhodobě nad průměrnou mzdou v České republice. Vloni zde činila průměrná mzda včetně mezd managementu podle mluvčího firmy Jaroslava Černého kolem 34 tisíc korun, dělnické profese přitom vydělávaly v průměru 25 tisíc hrubého měsíčně.

"Společnost navíc poskytuje svým zaměstnancům celou řadu dalších sociálních výhod a benefitů, například příspěvek na penzijní připojištění, který se od 1. 1. 2009 zvyšuje o 50 Kč na 550 Kč měsíčně,“ dodal Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám