Hlavní obsah

Zakladatel Parmalatu musel být vyšetřen v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Zakladatel potravinářského gigantu Parmalat, Calisto Tanzi, byl ve středu kvůli srdečním potížím převezen z vězení do jedné z nemocnic v Parmě. Informovala o tom italská média. Pětašedesátiletý Tanzi je ve vazbě od loňských Vánoc. Lékařské prohlídce a testům se přitom podrobil již v lednu v nemocnici v Miláně.

Foto: Karla Vaněčková

Hudební program

Článek

Tanzimu byla poskytnuta první pomoc poté, co si stěžoval na palčivou bolest na hrudi, v pažích a ramenech. Lékaři, kteří provedli sérii testů a vyšetření, uvedli, že jeho zdravotní stav je pod kontrolou. Požadavky Tanziho právníka na umístění jeho klienta do domácího vězení soudce doposud nevyslyšel.

V úterý policie zatkla další osoby, které čelí podezření z falšování účetní evidence, klamného bankrotu a zločinného spolčování. V policejní cele tak skončili Tanziho syn Stefano, dcera Francesca, bratr Giovanni a několik dalších manažerů.

V souvislosti s Parmalatem je v současné době vyšetřováno přibližně 40 lidí, mezi nimi jsou například bankéři, auditoři a manažeři. Finanční skandál tohoto potravinářského gigantu je považován za jeden z největších průšvihů v Evropě.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám